Kuva: Fotolia

Neljä yleisintä käyttäjätyyppiä Facebookissa listattiin - tunnistatko itsesi?

07.07.2017 13:00 - Senja Rapila

Tutkijat kokosivat listan 48 eri syystä miksi ihmiset käyttävät Facebookia. Sen jälkeen he selvittivät, mitkä niistä syistä olivat yleisimpiä.

Facebookissa näkee vaikka minkälaisia ihmistyyppejä, jotka erottaa toisistaan pelkästään Facebook-käyttäytymisen perusteella. Jotkut päivittelevät ahkerasti statustaan, toiset eivät lainkaan. On kuitenkin olemassa neljä yleisintä Facebook-tyyppiä, joihin suurin osa ihmisistä lukeutuu.

Mistä Facebook-tyypistä sinä tunnistat itsesi?

Suhteiden rakentaja

Käytät Facebookia elämäsi tärkeiden hetkien täydentämiseen. Postailet paljon ja kommentoit muiden statuksia vähintään yhtä paljon. Olet henkilö, joka oikeasti käyttää Facebookia, varsinkin sen vuoksi, että voit vahvistaa ystävyyssuhteitasi ja muita suhteitasi sen avulla.

Ylijakaja

Olet se henkilö, joka on hyvin informatiivinen ja välillä hyvin ärsyttäväkin henkilö muiden Facebook-aikajanalla. Jaat jatkuvasti kaikkea omalla tililläsi, mielipiteitä politiikasta ja viimeisimmät viraalit ilmiöt. Sinulla on paljon sanottavaa kaikesta ja kritisoit yleensä maailmaa jonkin puutteesta.

Kaikki tietävät viimeisimmät uutiset, ihan vain sen vuoksi että jaat ne välittömästi omalla Facebook-tililläsi.

Selfie-kuningatar

Selfie-käyttäjä on juurikin sellainen, miltä hän kuulostaa: itseään palveleva. Eli nämä käyttäjät postailevat jatkuvasti kuvia itsestään ja tekevät lyhyitä, tekstarimaisia päivityksiä. He käyttävät Facebookia vain sen tykkäysominaisuuksien vuoksi, ja he haluavatkin saada mahdollisimman paljon tykkäyksiä omiin kuviinsa ja päivityksiinsä.

Mitä enemmän kommentteja, tykkäyksiä ja jakoja he saavat, sitä onnellisempia he ovat.

Sivustaseuraaja

Sivustaseuraajat eivät ole mitään edellisistä, vaan he vain yksinkertaisesti skrollaavat kaiken mielenkiintoisen ohi. He tietävät kaikesta ja kaikista kaiken, mutta kukaan ei tiedä sitä, käyttävätkö he edes omaa Facebook-tiliään. Heidän Facebook-tilillään ei nimittäin välttämättä ole edes profiilikuvaa, eikä Sivustaseuraaja uhraa aikaansa sen päivittämiseen.

Sivustaseuraaja on Facebookissa yksinkertaisesti sen takia, että hän saa seurattua muiden elämää näkymättömästi.

Jos et löytänyt itseäsi näistä Facebook-tyypeistä, onnittelut. Et ole yksi Facebookin yleisimmistä stereotyypeistä!

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kaikkien aikojen katsotuin Facebook-video on täynnä oivaltavia niksejä - katso ja ota mallia

Lue myös: Isän kauhunhetki naurattaa Facebookissa: "Yhtäkkiä tajusin hajun tulevan lastenhuoneesta"

Lue myös: Nainen heitettiin ulos kauppakeskuksesta liian paljastavan asun vuoksi - ymmärrätkö syyn?

Kilpailut

Uusimmat