Kuva: Facebook

Kahden pupun tarina sulattaa sydämet - toinen auttaa sokeaa ystäväänsä

23.08.2017 18:45 - Katariina Auvinen

Omistajien hylkäämät kanit löysivät turvan toisistaan.

Raysteden eläinsuoja Isossa-Britanniassa pitää huolta eläimistä, joista omistajat ovat luopuneet. Kahden pupun tarina on sulattanut monen sydämet. Eläinsuoja jakoi tarinan omilla Facebook-sivuillaan ja siitä kertoi DoDo-julkaisu. 

Eläinsuojaan saapui helmikuussa pupu, jonka nimi on Bramble. Bramblen omistajat lähtivät pitkälle lomamatkalle, jonka vuoksi he eivät voineet enää huolehtia pupusta. Näin ollen Bramble kotiutui eläinsuojaan. 

Viisivuotiaan Bramblen ei tarvinnut kauaa olla yksin, koska se ystävystyi vuoden vanhemman Buttons-pupun kanssa. Buttons on ollut eläinsuojassa jo vuoden kauemmin kuin Bramble. Toisenkin pupun tarina liittyy siihen, että omistajat eivät voineet enää huolehtia kanistaan. 

Kaksi kania kiintyivät toisiinsa vahvasti. He ovat nykyisin erottamaton parivaljakko. Buttons on melkein täysin sokea ja kuuro. Bramble saa ystävänsä olon tuntumaan turvalliselta. Eläinsuojasta kerrotaankin, että Buttons oli hukassa ilman ystäväänsä. 

-Bramble auttaa Buttonsia löytämään esimerkiksi ruoka-astialle. Puput seuraavat toisiaan herkeämättä. Jos Bramblen mielestä heidän pitää päästä suojaan, kani odottaa ystäväänsä, jotta tämäkin pääsee turvaan, kertoo Miriam Battye, joka työskentelee eläinsuojassa. 

Eläinsuoja haluaisi luovuttaa puput yhdessä mahdolliselle uudelle omistajalle, koska kaksikko on niin erottamaton. 

(kuva: Facebook)

Lue myös: Lemmikkikanin taidot hämmästyttävät: maalaa, kampaa hiuksia ja pelaa koripalloa

Lähde: DoDo

Kilpailut

Uusimmat