Kuva: Fotolia

Valehteleeko hän? Kehonkieli, joka paljastaa palturin puhujan

09.10.2017 23:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elekielen voimaa ei kannata koskaan aliarvioida.

Saattaa olla, että olet jo pidemmän aikaa pohtinut sitä, valehteleeko esimerkiksi puolisosi sinulle. Onneksi on kuitenkin olemassa selkeitä merkkejä, jotka paljastavat hänet, joka ei puhu totta.

Mitä siis kannattaa tarkkailla? Kehonkielen asiantuntijan mukaan etenkin silmiin kannattaa kiinnittää huomiota.

- Kuten sanottua, silmät ovat sielun peili. Jos joku yrittää huijata toista, hän katselee usein paljon silmiin, Judi James kertoo.

Hänen mukaansa on myös tavallista, että valehtelevan ihmisen katse harhailee usein oikealle puolelle. Jos hän sen sijaan katselee vasemman käden puolelle, hän herättelee muistiaan.

Tämän lisäksi runsas käsien käyttö puhuessa sekä tuijottaminen suurin silmin, saattavat olla merkkejä siitä, että toinen ei puhu totta. Etenkin miehet käyttävät kehonkieltä, jonka avulla he yrittävät hämätä.

Mielenkiintoista on myös se, että valehtelu saattaa saada ihmisen raapimaan nenäänsä tai kaulaansa. Tämä johtuu siitä, että kun ihminen puhuu palturia, hänen verisuonensa kasvavat, mikä taas aiheuttaa kutinaa.

Tämän lisäksi etenkin miehet pitävät pitkän tauon ennen kysymykseen vastaamista. Tällä tavalla hän yrittää syyllistää kysymyksen esittäjää.

Lue myös: 5 asiaa, joista ei koskaan kannata valehdella parisuhteessa

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat