Kuva: Fotolia

Lääkärit varoittavat: Älä käytä vessapaperia pyyhkimiseen, aiheuttaa terveysongelmia

31.10.2017 15:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lääkäreiden mukaan vessapaperilla pyyhkiminen voi aiheuttaa muun muassa haavoja.

Vessapaperin käyttäminen ei asiantuntijoiden mukaan puhdista paikkoja kunnolla ja saattaa sen lisäksi aiheuttaa myös ikäviä terveysongelmia.

Lääkäreiden mukaan pyyhkiminen voi aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia, kuten haavaumia peräaukkoon sekä virtsatietulehduksia, jotka voivat asiantuntijoiden mukaan vaatia jopa 12 viikkoa aikaa parantuakseen.

- Minusta on hämmentävää, että miljoonat ihmiset kävelevät ympäriinsä p*skaa pyllyssään. Totuus on, että vessapaperi kyllä siirtää ulostetta, mutta ei poista sitä, lääkäri Rose George toteaa.

Myös vääränlainen pyyhkimistapa saattaa aiheuttaa infektioita. Näin käy silloin, kun ihminen pyyhkii takaa eteenpäin. Näin hän tulee siirtäneeksi peräaukon alueelta bakteereja etuosaan kohti.

Asiantuntijoiden mukaan onkin olemassa vaihtoehto, jota kannattaa suosia. Yksi keino on pestä paikat vessakäynnin jälkeen tai vaihtoehtoisesti voi pyyhkiä paikat märällä liinalla. Näin tekee muun muassa Will Smith, joka käyttää pyyhkimiseen lapsille tarkoitettuja puhdistusliinoja.

Lue myös: Vuoraatko wc-istuimen vessapaperilla? Ei kannattaisi

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat