Kuva: Fotolia

Tiesitkö? Koirallasi on paremmat sosiaaliset taidot kuin sinulla

12.12.2017 08:15 - Katariina Auvinen

Tutkimus selvitti, että useimmat lemmikin omistajat eivät osaa lukea eläimen tunteita.

Uusi tutkimus on todistanut, että lemmikilläsi saattaa olla paremmat sosiaaliset taidot kuin sinulla, ainakin Mirror-julkaisun mukaan. Tutkimuksessa kävi ilmi, että koirilla on erinomaiset sosiaaliset taidot, jopa paremmat kuin ihmisillä. Koirat ovat erityisen hyviä aistimaan ja tiedostamaan tunteita. 

Tutkimuksen tulokset julkistettiin Lontoossa, jossa päätutkija Sophie Scott selvensi tietoja. Tutkimusten mukaan koirien omistajat usein aliarvioivat koiriaan. Omistajat eivät myöskään osaa lukea lemmikkiensä signaaleja läheskään niin hyvin, kuin koira osaa lukea omistajansa. 

- Esimerkiksi tänä vuonna tutkimukset osoittivat, että koirat eivät pidä halailusta. Näet kuitenkin koko ajan kuvia siitä, kuinka koiria halaillaan. Usein kuvista on luettavissa, että koira on ilmiselvästi stressaantunut tilanteesta, mutta omistaja ei vain huomaa tätä, Scott kertoo. 

- Koirat todella tahtovat olla omistajiensa kanssa, mutta he eivät tykkää siitä, että heitä pidetään paikoillaan. Monet omistajat ajattelivat tukimuksen nähdessään, että oma koirani pitää halailusta, mutta se ei ole niin. Se vain todistaa, että me emme osaa lukea lemmikkiemme signaaleja, hän jatkaa. 

Lue myös: Halaaminen voi aiheuttaa koirallesi ahdistusta - 8 yleisintä koiranomistajan tekemää virhettä

Lue myös: Lemmikkien aivot ovat kutistuneet hälyttävästi - vahva yhteys jalostukseen

Lähde: Mirror 

Kilpailut

Uusimmat