Kuva: AOP

Isoäiti järkyttyi Disneyn suunnittelemista tekoripsistä lapsille - onko tuote mielestäsi sovelias?

04.01.2018 16:00 - Senja Rapila

Disneyn yli kolmevuotiaille suunnattu tuote on saanut brittiläisen isoäidin raivon partaalle. 

55-vuotias Nicolette Harvey on kertonut Independent-julkaisulle löytäneensä Disneyn Tuhkimo-tekoripset alennusmyynnistä. Vaikka kyseessä on täysin normaalit tekoripset, se, että pakkauksessa kuvaillaan tuotteen sopivan yli kolmevuotiaille, on hänestä pöyristyttävää. Harvey kertoo, että hänen mielestään kyseinen tuote seksualisoi pieniä lapsia.

- Mielestäni on järkyttävää, että tällaisia tuotteita myydään. Tämä on shokeeraavaa, että niitä myydään tuon ikäisille lapsille, Harvey kommentoi.

- En pidä siitä, että nuoria tyttöjä seksualisoidaan tällä tavalla. Tiedän että lapsenlapseni olisi ainakin innoissaan näistä vain Disney-logon vuoksi.

Lisäksi pakkauksessa ei tullut mukana ripsiliimaa, joka Harveyn mukaan voi innostaa pieniä lapsia käyttämään askarteluliimaa tai muunlaista ei-soveliasta kiinnitysainetta ripsien kiinnityksessä.

(kuva: eBay)

Disney on kommentoinut isoäitiä järkyttänyttä asiaa, kertoen että ikäsuosituksella viitataan esineen pieneen kokoon ja siihen, että pienet lapset voivat vahingossa syödä tuotteen, mikäli se jätetään alle kolmevuotiaiden saatavaksi.

Harveyn mukaan ripset olivat kuitenkin niin pienet, että ne on todennäköisesti suunniteltu 5-6-vuotiaille.

- Tällaiset tuotteet pienille lapsille ovat kauheita. Tekoripset olivat todella pienet. On todella vaikeaa uskoa, että näitä ei olisi tarkoitettu lapsille.

- Tämä on täysin päinvastaista siihen, minkä takana uskoin Disneyn seisovan. Luulin Disneyn rohkaisevan lapsuuden viattomuuteen ja mielikuvitukseen. Sitä ajattelee, että he ovat hyveellisiä ja antavat lasten nauttia lapsuudesta.

Mitä mieltä sinä olet, onko tuote sovelias annettavaksi yli kolmevuotiaiden leikkeihin?

Lähde: Independent

Lue myös: Walt Disney haastettiin oikeuteen: Onko Frozen-elokuvan hittikappale härski plagiaatti?

Lue myös: Disneyn uuden Aladdin -elokuvan päänäyttelijä on todellinen komistus - katso kuvat

Lue myös: Hämmentävät faktat Disney-elokuvista koottiin yhteen - yllättääkö?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat