Kuva: Shutterstock

Kondomiennätys talviolympialaisissa - jaetaan peräti 37 kappaletta per urheilija!

02.02.2018 21:15 - Iiro Myllymäki

PyeongChangin olympialaisissa urheilijoille jaetaan enemmän kondomeja kuin missään muissa talviolympialaisissa.

PyeongChangin talviolympialaiset polkaistaan käyntiin viikon päästä perjantaina. Olympiaurheilijoilla saattaa kisojen aikana olla muutakin fyysistä aktiviteettia kuin kilpaileminen, ja tähän olympiajärjestäjät ovat varautuneet hyvin.

Olympialaisissa kilpailijoille jaetaan nimittäin yhteensä 110 000 kondomia, kirjoittaa South China Morning Post. Kun kilpailijoita on yhteensä 2925, tämä tarkoittaa yli 37 kondomia kilpailijaa kohden. Olympialaiset kestävät 16 päivä, joten siitä voi laskeskella, että urheilijoiden on heilutettava peittoa varsin ahkerasti saadakseen kaikki kondomit käytettyä.

Kyseinen jaettujen kondomien määrä on ennätyksellisen suuri talviolympialaisissa. Esimerkiksi edellisissä talviolympialaisissa Sotšissa jaettiin 10 000 kondomia vähemmän. Tämänvuotinen lukema ei kuitenkaan ole ennätyksellinen, jos vertailuun otetaan myös kesäolympialaiset. Vuoden 2016 Rion olympialaisissa kilpailijoita varten annettiin huimat 450 000 kondomia. Kun ne jakautuivat noin 10 000 urheilijalle, oli kondomeja varattu 45 urheilijaa kohden.

PyeongChangin olympialaisissa kondomeja laitetaan otettaviksi molempiin kilpailijoiden majoituskyliin, pressikeskukseen ja urheilijoiden terveydenhuollosta vastaaviin keskuksiin.

- Emme odota, että urheilijat käyttävät ne kaikki, sanoo tiedottaja Chung Geun-sik.

Lue myös: Alppitähti Lindsey Vonn on huikeassa kunnossa! Fanit ylistävät treenikuvia

Lähteet: Cosmopolitan, SB Nation

Kilpailut

Uusimmat