Kuva: Shutterstock

Koirat aistivat ihmisen hermostumisen paremmin kuin tiesitkään - provosoi eläintä puremaan

02.02.2018 17:45 - Katariina Auvinen

Tutkijat ovat saaneet vihdoin selville, kuinka hyvin koirat vaistoavat hermostumisen.

Jo vuosia koiranomistajat ovat kuulleet lauseen, että koira vaistoaa hermostumisen. Tutkijat eivät ole ennen tätä vuotta onnistuneet selvittämään esimerkiksi sitä, kuinka hyvin koira todellakin vaistoaa pelon ja hermostumisen. Nyt asia on kuitenkin selvinnyt ja vastaus on yksiselitteinen, hyvin. 

Pääasiallisesti Liverpoolin yliopistossa selvisi, että epävarmat ihmiset kasvattavat monesti myös epävarmoja koiria, jolloin purruksi tulemisen riski kasvaa huomattavasti. Epävarma koira puolustautuu helpommin puremalla uutisoi Daily Mail -julkaisu. 

Tutkimukeen osallistui melkein 700 ihmistä, joista osa omisti koiran ja osa ei. Neljäsosa tutkimukseen osallistuneista kertoi, että oma tai jonkun muun koira on purrut heitä jossain tilanteessa. 

Tutkijat selvittivät näiden tutkimukseen osallistuneiden persoonallista vakautta. He huomasivat, että ne ihmiset, jotka olivat tasapainoisempia ja itsevarmempia, joutuivat harvoin koirien hyökkäyksen kohteeksi. Myös erilaiset sairaudet, kuten ADHD provosoi koiria, ihmisen hieman epävarman käyttäytymisen vuoksi. 

Tutkijat saivat myös selville, että puremat ovat itse asiassa yleisimpiä kuin on arveltu.

Lue myös: Kuvat, jotka todellakin sulattavat jokaisen sydämen - lentokone täyttyi pelastetuista koirista

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat