Kuva: Getty Images

J.K. Rowling tiivisti itkunauru-emojin todellisen luonteen yhteen lauseeseen - oletko samaa mieltä?

21.02.2018 18:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Rowlingin mukaan itkunauru-emojin käyttö ei enää viittaa aitoon nauramiseen.

Kirjailija J.K. Rowling, 52, on aktiivinen Twitterin käyttäjä, missä hän monesti ottaa kantaa päivän polttaviin kysymyksiin. Yhteiskunnallisten asioiden tarkkaavaisena seuraajana naisella on myös hieman erikoisempi määritelmä suositulle sanoja korvaavalle symbolille – itkunauru-emojille.

Nainen nosti esiin Twitterissä twiitin, jossa eräs nainen puhui lol-ilmauksen määritelmästä seuraavalla tavalla:

”Muistaako kukaan sitä, kun lol tarkoitti ’laughing out loud’ eikä ’laitoin tämän tähän osoittaakseni, ettei viestini ole vihamielinen’?”

Samaan tapaan Rowling alkoi pohtia itkunauru-emojin tämänhetkistä merkitystä.

”Muistatteko, kun tämä emoji tarkoitti ’lol’ eikä että ’haluan tällä ilmaista halveksuntani vihjaamalla, että sanasi ja uskomuksesi ovat naurettavia, vaikka oikeasti näppäimistöni meinaa hajota kaiken raivokkaan kirjoittamisen takia enkä muista, milloin olen viimeksi hymyillyt’?”

Rowlingin twiitti on kerännyt tuhansittain tykkäyksiä. Kommenteissa monet harmittelevat, että sosiaalisesta mediasta on tullut niin negatiivinen ympäristö ja näin ollen itse asiassa antisosiaalinen media. Erään kommentoijan sanojen mukaan itkunauru-emoji osoittaa nykyään enemmän, että nauretaan jollekulle kuin että nauretaan jonkun kanssa.

Lue myös: Fanit tulistuivat J.K. Rowlingille Dumbledoren homouden piilottamisesta - "Selkärangatonta"

Kilpailut

Uusimmat