Kuva: Getty Images

New York Timesin pila-animaatio Trumpin ja Putinin homosuhteesta tyrmistyttää - "Homofobista"

17.07.2018 17:21 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Animaatiossa Donald Trump ja Vladimir Putin suutelevat ja ratsastavat yksisarvisella.

Koko maailma kohisee tällä hetkellä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin valtasuhteista. Maanantaisessa huippukokouksessa suurvaltajohtajat kohtasivat ja pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden, jonka anti on saanut monet kutsumaan Trumpia Putinin sätkynukeksi. Trump on saanut kotimaassaan ankaraa kritiikkiä lausunnoistaan, joiden mukaan hän uskoo ennemmin Putinia kuin omia tiedustelupalveluitaan siinä, onko Venäjä yrittänyt vaikuttaa vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaaliin.

Kantansa on esittänyt myös laatulehti New York Times. Lehti on jakanut Twitterissä lyhytelokuva-animaation, jossa Trump ja Putin esitetään rakastavaisina. Videolla nähdään, miten animoidut miehet tapaavat ja ratsastavat paidattomina yksisarvisen päällä. Lopulta miehet jakavat intohimoisen suudelman. Taustalla kuullaan Trumpin todellisuudessa haastatteluissa sanomia Putinille suunnattuja kehuja.

Voit katsoa yli miljoona katselukertaa saaneen videon alta tai tämän linkin takaa.

Video on herättänyt laajaa kritiikkiä, ja monissa kommenteissa sitä on jopa kutsuttu homofobiseksi. Seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ihmiset ovat sanoneet, että homoseksuaalisuuden käyttäminen vitsinä tällä tavalla on loukkaavaa.

”Animaatio luottaa vain homofobiaan tehdäkseen vaikutuksen. Sillä ei ole mitään laajempaa viestiä tai suhteuttamista isompaan kuvaan. Oletettu huumoriarvo tulee vain siitä ajatuksesta, että kahden miehen välinen hellyys olisi pilkan arvoista”, kirjoittaa Huffington Postin toimittaja James Michael Nichols.

”On vaarallista jatkuvasti pilkata näiden kahden miehen suhdetta vihjaamalla, että se olisi romanttinen suhde. Tämä on homofobista”, kirjoittaa HLBTIQ-yhteisön puolesta usein puhuva popduo Tegan and Sara Twitter-tilillään.

”Eli homofobia on nyt hyväksyttävää, jos sitä käytetään Trumpia vastaan”, kirjoittaa Daily Wire -sivuston toimittaja Ben Shapiro Twitterissä.

Lue myös: Olutbrändi Karhu kutsui Trumpin ja Putinin saunaan, somessa raivostuttiin - "Surullista"

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat