Kuva: Shutterstock

Nappikuulokkeissa on hurja määrä bakteereita - tämän luettuasi et laita niitä korviisi puhdistamatta

19.12.2018 08:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kuulokkeet keräävät bakteereita monista eri paikoista.

Puhelin kulkee meillä mukana kaikkialle. Se on mukana niin työmatkoilla, lenkillä kuin kuntosalillakin. Samalla mukana ovat usein myös kuulokkeet, joilla kuunnellaan musiikkia tai vaikka erilaisia podcast-sisältöjä.

Kuulokkeet kulkevat laukussa tai taskussa ja ovat alttiita erilaisille bakteereille jatkuvasti, vaikka tätä harva edes miettii.

Tietojen mukaan nappikuulokkeissa saattaakin pahimmillaan muhia järjetön määrä bakteereita. Juuri tehty tutkimus osoitti, että niissä saattaa olla 22 000 kertaa enemmän pöpöjä, kuin käsittelemässämme rahassa.

Lienee siis sanomattakin selvää, että kuulokkeita kannattaa puhdistaa säännöllisesti, mikäli haluaa pitää korvansa ja itsensä terveinä.

Mutta miten homma sitten kannattaa hoitaa?

Tärkeää on, että kuulokkeita ei upota veteen. Sen sijaan kannattaa kastaa liinaa seokseen, jossa on lämmintä vettä ja esimerkiksi tiskiainetta. Sen avulla kuulokkeet pyyhitään, mutta varovainen täytyy olla, jottei nestettä mene kuulokkeissa oleviin metalliosiin tai reikiin.

Metalliosat sen sijaan voi puhdistaa esimerkiksi hammastikulla. Jos kuulokkeissa on silikonityynyt, ne kannattaa vaihtaa säännöllisesti uusiin.

Lue myös: Yllättävä fakta: Korvakuulokkeet voivat aiheuttaa vakavia ongelmia

Lue myös: Nainen koki kauhunhetkiä lennolla - kuulokkeet räjähtivät korville

Lähde: Whimn

Uusimmat