Kuva: Shutterstock

Levoton olo? 5 videota, joiden äänet auttavat rauhoittumaan

02.03.2019 12:15 - Elina Knaapi

ASMR-videot ovat saavuttaneet suuren suosion.

Yhä useammat ovat löytäneet avun levottomuuteen netin ASMR-videoista. Videot ovat hiljaisia ja ne on tarkoitus katsoa kuulokkeiden kanssa. Ne ovat kuin äänellinen päähieronta.

ASMR on lyhenne sanoista autonomous sensory meridian response. Ensikosketus ASMR-videoihin voi tuntua hyvin omituiselta. Osalle taas ASMR voi aiheuttaa hyvin voimakkaitakin mielihyvän tunteita ja jopa kihelmöintiä. Videoita on kuitenkin hyvin erilaisia.

Mielihyvää tuottavia ääniä

Usein ASMR-videoilla naputellaan sormilla erilaisia pintoja ja vaikkapa harjataan hiuksia. Videolla voidaan raapia pintoja tai silittää mikrofonia pehmeällä esineellä. Äänet ja hitaat liikkeet tuovat mielihyvän tuntemuksia ja rentouttavat.

Turvallinen kuiskaaminen

Toisen kuiskaaminen voi lisätä turvallisuuden tunnetta. Silta Salminen on yksi tunnetuimmista suomalaisista ASMR-videoiden tekijöistä. Hänen videoillaan on jopa 1,3 miljoonaa näyttökertaa. Videolla hän kuiskaa rauhoittavasti ja pyrkii lievittämään katsojan stressiä.

Rauhoittavaa hyräilyä

Jos kuiskaaminen tuntuu liian tungettelevalta, ASMR voi olla myös hiljaista hyräilyä, mikä helpottaa unensaantia.

Kasvohoito ja meikkaus

Mielihyvää voi saada myös mielikuvaharjoitteesta, jossa tehdään kasvohoito ja meikkaus. Sulje silmäsi ja aloita mielikuvamatka kauneushoitolaan.

Kokemuksen laukaisijoita

Osalle ASMR-videot aiheuttavat mielihyvän tunteita hyvin nopeastikin. Toiset taas eivät pysty saamaan videoista minkäänlaisia tuntemuksia tai sitten sopivia ääniä eli ”laukaisimia” ei ole vielä löytynyt. Oikeanlaista ASMR-kokemusta ei ole olemassa, vaan kokemus on aina henkilökohtainen. Tällä videolla voit testata, saatko ASMR-kokemuksia.

Lue myös: Yöheräily voi kieliä useista eri ongelmista - toteutuvatko omalla kohdallasi?

Lue myös: 8 asiaa, joita ei pitäisi tehdä sängyssä - heikennät unenlaatua jopa tietämättäsi

Lähde: ASMR.fi

Kilpailut

Uusimmat