Kuva: Fotolia

Vaimo synnyttää! Hittiteksti paljastaa, millainen kokemus on miehen näkökulmasta

08.11.2016 20:15 - Senni Loikala

Netissä leviää erään miehen kertomus siitä, kun vaimon oli lähdettävä synnyttämään. Kokemus osoittautui ennakoitui raskaammaksi myös tuoreelle isälle.

DadMum on australialaisen kahden lapsen bloggaajaisän Brad Kearnsin, 27, ylläpitämä Facebook-sivu, jota seuraa lähemmäs 100 000 ihmistä. Kearns julkaisi noin viikko sitten rehellisen päivityksen siitä, miten rankka kokemus myös miehelle on, kun oma kumppani synnyttää.

Isän suorasanainen kirjoitus on lähtenyt leviämään netissä. Se on kerännyt tuhansia tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja reilussa viikossa. Lue alta vapaasti suomennettu teksti.

Matka sairaalaan

"Olen aina luullut, että pysyn rauhallisena paineiden alaisena. Jotakin tapahtui, kun kuulin puhelimessa, että vaimoltani olivat lapsivedet tulleet. Isäksi tulemisen innostus unohtui saman tien, koska pyhä jysäys; pikkuruinen ihminen oli tulossa vaimostani ulos!

Miehenä en tietenkään pystynyt tuntemaan kipua. Kun vaimoni yritti sietää kovia supistuksia, olin vielä toistaiseksi hyvin perillä, mitä oli tapahtumassa. Muistan, että katsoin automme nopeusmittaria moottoritiellä ja se näytti 160 kilometriä tunnissa. Tämä oli syvältä... Tämä oli oikeasti tapahtumassa. Voi pyhä jysäys… Mitä lujempaa vaimoni vaikersi, sitä kovemmin sydämeni pumppasi ja sitä nopeammin automme kulki.

Parkkeerasin auton niin pikaisesti kuin kykenin, soitimme ovikelloa ja vaimoni vetäistiin pyörätuoliin ja lähdimme syöksymään kohti synnytysosastoa kuin kyseessä olisivat olympialaiset. Työvuorossa ollut iäkäs nainen kulki rinnallamme ja avasi meille ovia. Olin juuri yltämässä suoritukseen, jolla pystyisin kilpailemaan pikajuoksija Usain Boltin kanssa; Kiidätin pyörätuolissa istuvaa vaimoani sairaalan käytäviä pitkin.

Mukanamme ollut työntekijä näytti siltä, kuin olisimme tulleet kirjakerhon tapaamiseen 20 minuuttia etuajassa ja hän olisi vihainen, koska oli joutunut jättämään teensä jäähtymään. Siirry pois tieltäni, vaimoni synnyttää pian!

Synnytysvalmennuksesta ei ollut hyötyä

Oletko koskaan tuntenut olevasi huoneen tyhmin tyyppi? Minä tunsin, koska koko hoitohenkilökunta näytti niin rauhalliselta. Kukaan ei näyttänyt hätkähtävän faktasta, että vauvan pää on suurempi kuin vagina. Tämän täytyi kuulua heidän koulutukseensa.

Emme selvästikään olleet niin lähellä h-hetkeä, kuin olin luullut. Asetuimme synnytyshuoneeseen. Tiesin, ettei lapsen syntyminen ollut vielä käsillä, koska käytävältä kuului jonkun toisen naisen holtitonta karjuntaa. Tulisimmeko olemaan tässä huoneessa koko yön, vai?

Paria viikkoa aiemmin olin mukana synnytysvalmennuksessa. Olisi siis luullut, että tietäisin, mitä oli meneillään. Todellisuudessa en tiennyt… eikä minulla ollut hajuakaan. Ihmisiä tuli sisälle huoneeseen, meni ulos, he puhuivat jotakin ”laajentumisesta” ja joku laittoi kumihanskat käsiinsä ja vaihtoi toisenlaiset sairaalavaatteet päälleen.

"Lopulta vauvan syntyminen oli kaunista"

On vaikea tietää, mitä rakkaus oikeasti on, ennen kuin on suihkuttanut letkulla lämmintä vettä alastoman kumppanin päälle tuntemattomien ihmisten edessä. Tämä p*ska oli suoraan kuin televisiosta. Arvokkuus oli kaukana. Pidin huolta, että seisoin tarpeeksi kaukana, koska en tahtonut joutua palelemaan myöhemmin, jos kastelisin vaatteeni. Se oli vitsi! Minulla oli tietysti vaihtovaatteet mukana.

Kun vaimo tarttuu käteesi ja vaatii epiduraalin äänellä, joka on kuin riivattu, ja kuulette, että sitä on liian myöhäistä saada… olette hajalla.

En oppinut synnytysvalmennuksessa mitään. Miksi meidän piti katsoa 80-luvun videoita, joissa nainen työntää helposti vauvan ulos kuin aamukakan? Sen sijaan meidän olisi pitänyt katsoa Emily Rosen riivaaja -kauhuelokuva. Olisin ainakin tiennyt paremmin, mitä odottaa. Olisin saattanut varmuuden vuoksi napata myös pikkupullon vihkivettämme mukaan.

Lopulta vauva syntyi ja se oli kaunista. Jos tapaatte miehiä, jotka esittävät, ettei synnytys hermostuta heitä, kertokaa heille, että heidän pitäisi olla h*lvetin hermoissaan. Tai kertokaa heille minun tarinastani. Olenhan minä nyt pro.

Synnytys on itseasiassa uskomaton kokemus. En pysty edes ymmärtämään, miten naiset pystyvät käymään sen läpi?"

Katso alkuperäinen päivitys alta. Jos se ei näy, katso päivitys tästä.

Lue myös: Repeytyykö vagina ja mikä johtaa hätäsektioon? Suomalainen kätilö vastaa kysymyksiin synnytyksestä

Lue myös: Äidin kirje muille naisille: ''Ensisynnyttäjä, sinun on hyvä tietää 10 tärkeää asiaa...''

Lue myös: Tunteikas video leviää: Vesialtaassa synnyttäminen näyttää yllättävän mukavalta!

Kilpailut

Uusimmat