Kuva: Shutterstock

Jätesäkkiä ja pölynimuria tarvitaan uuteen somehaasteeseen - eihän lapsesi kokeile?

04.06.2019 17:45 - Senni Loikala

Uuteen haasteeseen osallistuneet jakavat videoita käyttäen aihetunnisteita #binbagchallenge ja #vacuumchallenge. Asiantuntija ei suosittele haastetta lapsille.

Sosiaalisessa mediassa leviää tiuhaan erilaisia haasteita, joista voi parhaimmillaan tulla erittäin suosittuja. Keväällä teinien suosima vaarallinen Shell On Challenge -ruokahaaste herätti valtavasti keskustelua, ja hulvaton "mikrohaaste" aiheutti naurunpyrähdyksiä.

Nyt on jälleen uuden nettihaasteen vuoro. Tällä kertaa ideana on, että ihminen pujahtaa jätesäkkiin, laittaa imurin pään sen sisälle ja käynnistää imurin. Tämä saa jätesäkin vetäytymään tiukasti kiinni vartaloon.

Uuteen haasteeseen osallistuneet jakavat videoita aihetunnisteilla #binbagchallenge ja #vacuumchallenge. Haaste on innostanut niin aikuiset kuin lapset mukaan.

Turvallisuus puhuttaa

Haaste on herättänyt keskustelua sen turvallisuudesta. Jotkut haasteeseen osallistuneet ovat vetäneet jätesäkin päähänsä, laittaneet imurin pään pussin sisään ja käynnistäneet imurin sillä seuraksin, että pussi menee tiukasti kasvoihin kiinni. Tämä voi aiheuttaa tukehtumisvaaran. 

Lasten turvallisuuden asiantuntija Susan Teerds linjaa Kidspot-sivuston haastattelussa, ettei vanhempien kannata antaa lastensa leikkiä muovipussien kanssa lainkaan. Asiantuntijan mukaan uudessa haasteessa on riskejä, vaikka jätesäkkiä ei edes vetäisi päähänsä. Muovipussi voi olla erittäin kuristava, kun se puristuu kehoa vasten. Kokemus voi myös olla lapselle traumaattinen, vaikka tarkoitus olisi ollut pitää vain hauskaa.

Katso alta muutama video uudesta haasteesta.

Jos video ei näy, pääset siihen tästä.

Jos video ei näy, pääset siihen tästä.

Jos video ei näy, pääset siihen tästä.

Lue myös: Vaimo ei huoli Arton 10-vuotiasta lasta uusperheen lomamatkoille: "Eksän homma järjestää reissuja"

Lue myös: Lapsen raivokohtaus on vältettävissä? Kokeile suomalaisen asiantuntijan neuvoa

Lue myös: Vans-haaste leviää somessa hurjaa vauhtia - oletko sinä huomannut kengissä hämmentävän piirteen?

Kilpailut

Uusimmat