Kuva: Shutterstock

Mies lahjoitti amputoidut varpaansa hotellin baarille - erikoinen viskiperinne järkyttää, katso

17.06.2019 17:15 - Senni Loikala

Pohjois-Kanadassa sijaitsevassa hotellissa on tarjoiltu erikoisia viskiannoksia jo vuosikymmenten ajan. Lääkäri on huolissaan terveysriskeistä.

Brittiläinen Nick Griffiths osallistui viime vuonna Pohjois-Kanadassa järjestettyyn arktiseen ultramaratoniin. Ultrajuoksun tarkoituksena on tavoitella perinteisiä maratoneja pidempiä juoksumatkoja. Griffithsin varpaat kärsivät kilpailun aikana kylmyydestä niin pahasti, että kolme niistä oli pakko amputoida myöhemmin.

Griffiths esitti kirurgille erikoisen pyynnön: hän tahtoi säästää amputoidut varpaansa. Griffiths muisti nimittäin nähneensä erään kanadalaishotellin mainoksen, jossa hotelli kertoi haluavansa jäätyneitä varpaita.

Kyseinen Dawson Cityssä sijaitseva hotelli käyttää ihmisten lahjoittamia varpaita ja mustia varpaankynsiä viskinsä kanssa. Ideana on, että asiakkaat pääsevät erityisen coctail-klubin jäseniksi, jos he koskettavat suullaan viskilasin pohjalla olevaa varvasta tai kynttä. Hotelli on tarjonnut tällaisia alkoholiannoksia jo yli 40 vuoden ajan.

Hotelli ilahtui lahjoituksesta

Nick Griffiths päätyi postittamaan kaksi amputoitua varvastaan kyseiselle hotellille. Hotellista kommentoitiin lahjoitusta julkisuuteen näin: ”Emme olisi voineet olla iloisempia, kun saimme uusia varpaita. Niitä on erittäin vaikeaa saada näinä päivinä.” Hotellista on kerrottu myös, etteivät he juuri saa varpaita, jotka on jäätymisen vuoksi jouduttu amputoimaan. Yleisempää on saada varpaita, jotka ovat lähteneet irti esimerkiksi ruohonleikkurin tai moottorisahan kanssa tapahtuneiden onnettomuuksien seurauksena.

Hotellin ”varvasvastaava” Terry Lee kertoo, että ennen tarjoilua varpaita säilötään vähintään kuuden viikon ajan vuorisuolan seassa.

Lääkäri tuomitsee varvasviskit

New York Post tavoitti gastroenterologiaan erikoistuneen lääkärin Rabia De Latourin kommentoimaan hotellin erikoista viskiperinnettä.

- Tämä on kuvottavinta, mitä olen nähnyt elämäni aikana ja olen nähnyt paljon kuvottavia asioita.

Lääkäri on huolissaan siitä, että ihmiset antavat vapaaehtoisesti säilötyn varpaan olla kosketuksissa suunsa kanssa. Hänestä olisi tärkeää tutkia laboratoriakokein, millaisia bakteereja ja viruksia viskilaseissa killuvat varpaat pitävät sisällään. Hän arvelee kuitenkin, että varpaan kuivaaminen ja viskin hapot voivat tappaa suuren osan varpaiden mahdollisesti terveyttä uhkaavista bakteereista ja viruksista.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Lue myös: Milloin alkoholin juominen tulisi ehdottomasti jättää väliin? Katso paljastavat oireet

Lue myös: Kahden päivän krapulat ovat todellakin totta - saatat jopa tietämättäsi vahvistaa sitä

Lue myös: Heräätkö hikisenä juhlimisen jälkeisenä aamuna? Asiantuntijat kertovat syyt ikävälle vaivalle

Lähde: New York PostThe Guardian

Kilpailut

Uusimmat