Kuva: Shutterstock

Koira kärsii omistajansa stressistä enemmän kuin uskottiin - vaikuttaa harrastaviin koiriin eniten

28.06.2019 15:15 - Senja Rapila

Omistajiensa kanssa harrastavat koirat kärsivät eniten omistajan stressistä.

Kun koiranomistajat stressaavat, he eivät koe sitä yksin. Huffington Post -julkaisu uutisoi uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan koirat aistivat ihmisen stressitilan. Kerrotaan, että ihminen voi stressatessaan siirtää stressin myös koiraansa.

Ruotsalaisessa tutkimuksessa keskityttiin viiteenkymmeneen kahdeksaan koiranomistajaan, jotka omistivat joko bordercollien tai shetlanninlammaskoiran. Tutkijat tutkivat omistajien hiuksia ja heidän koiriensa karvoja, selvittäen stressin aiheuttaman kortisolin, eli stressihormonin, tuotannon määrää.

Selvisi, että stressaavien tai masentuneiden omistajien ja heidän koiriensa stressitasot olivat melko samalla tasolla. Tutkijat uskovat, että omistajien stressitilat vaikuttavat koirien hyvinvointiin enemmän kuin uskotaankaan.

Uskotaan myös, että omistajan ja koiran välinen yhteys on voimakkaampi aktiivisesti treenaavilla ja kisaavilla parivaljakoilla kuin pelkästään koti- ja lemmikkikoirilla. Koiran kanssa harrastaessa koiran ja omistajan välinen suhde vahvistuu. 

Lähde: Huffington Post

Lue myös: MTV: Koiran kynsien leikkaaminen - 6 hyödyllistä vinkkiä

Lue myös: Puriko koiraa käärme? Yleinen tapa toimia saattaakin olla vahingollinen

Kilpailut

Uusimmat