Kuva: TikTok @cullligan

Somessa villitsee tuolihaaste, jonka väitetään onnistuvan vain naisilta - oletko jo kokeillut?

02.12.2019 11:45 - Milena Raappana

TikTokissa hashtagilla #chairchallenge on jo yli 78,3 miljoonaa katselukertaa.

Sosiaalisen median palvelu TikTokissa on muutaman päivän aikana villinnyt tuolihaaste, jonka väitetään onnistuvan vain naisilta. 

Haasteessa astutaan kolme jalanmittaa etäälle seinästä, kummarrutaan eteenpäin ja nojataan päätä seinää vasten. Tämän jälkeen tartutaan tuoliin, nostetaan se rintakehälle ja yritetään nousta ylös samalla pitäen tuolia rinnassa kiinni.  

TikTokissa aihetunnisteella #chairchallenge on jopa yli 78,3 miljoonaa katselukertaa. Hulvattomissa videoissa naiset suurimmaksi osaksi onnistuvat suorittamaan haasteen, mutta miehet sen sijaan ponnistellen epäonnistuvat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

The Sun -julkaisun mukaan tutkijoilla on muutama eri teoria, miksi haaste onnistuu naisilta paremmin kuin miehiltä. Yksi selitys liittyy siihen, mihin kohtaan painovoima ja massa henkilön kehossa keskittyvät.

Yleisesti ajatellaan, että miehillä ja naisilla on eri painovoimakeskittymät: miehillä rintakehässä ja naisilla lantion ja vyötärön alueella. Tutkija Jeremy Johnson selittää, että haasteessa naisilla massa on jalkojen yläpuolella, kun taas miehillä keskittymä on pidemmällä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toinen teoria, jonka kannalla Cambridgen yliopiston tutkija Brian Ford on, väittää haasteen eroavaisuuksien johtuvan jalkojen koosta. 

- Miehillä on pidemmät jalat kuin naisilla. Kaksi askelta taaksepäin on miehillä 60 senttimetriä, naisilla taas ennemminkin 50 senttimetriä, Ford selittää The Sun -julkaisun haastattelussa. 

Fordin mukaan miesten ollessa kauempana seinästä he joutuvat nojaamaan eteenpäin, kun taas naisten painopiste lyhyempien jalkojen ansiosta on takana. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Uusi somehaaste villitsee julkkiksia - pystyisitkö itse ninjataitoja vaativaan temppuun?

Lue myös: Somehaaste innostaa ihmisiä siivoamaan luontoa - katso mieltä nostattavat ennen ja jälkeen -kuvat

Lue myös: Kummallinen somehaaste leviää - ihmiset levittävät suuria määriä hopeasampoota hiuksiinsa

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat