Kuva: Shutterstock

Hengenvaarallinen kallonmurskaaja-somehaaste leviää - vanhemmat jakavat kuvia lastensa vammoista

20.02.2020 15:45 - Milena Raappana

Lääkärit varoittavat trendin terveyttä ja henkeä uhkaavista seurauksista. Juttu sisältää materiaalia, joka ei välttämättä sovellu kaikista herkimmille.

Sosiaalisessa mediassa leviää nuorten keskuudessa jopa hengenvaarallinen trendi, joka kulkee nimellä "skull breaker challenge" eli "kallonmurskaaja-haaste". 

Fox News -julkaisu uutisoi haasteen lähteneen liikkeelle Espanjasta, jossa kaksi oppilasta videoivat haasteen TikTokiin. 

Haasteessa kolme henkilöä seiso rivissä ja hyppää suoraan ylöspäin. Kuitenkin kun keskimmäinen on ilmassa, laitimmaiset potkaisevat sisäänpäin, jotta henkilö menettäisi tasapainonsa ja kaatuisi selälleen maahan ja mahdollisesti kolauttaisi päänsä lattiaan. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video on innostanut muitakin kokeilemaan vaarallista haastetta huonoin seurauksin. 

Vanhemmat ovat jakaneet Facebookissa lastensa vammoja, jotka ovat syntyneet sen jälkeen, kun heidän jälkikasvunsa on jekutettu mukaan haasteeseen. Esimerkiksi Valerie Hodsonin poika sai päävamman, tikkejä kasvoihinsa ja haavoja suuhunsa. 

- Hän kaatui kovaa selälleen ja päälleen. Hänellä oli vaikeuksia päästä ylös, joten hän menetti tajuntansa ja kaatui eteenpäin kasvoilleen. Koulun valvoja juoksi hänen luokseen samalla kun kaksi poikaa kikattelivat ja nauroivat hänen liikkumattoman tiedottoman kehonsa maatessa asfaltilla, Hodson kuvaili järkyttävää tapahtumaa. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös alabamalaisen Wimmer Smithin poika joutui brutaalin jekun ja haasteen kohteeksi. Pojalta murtui useampi luu ranteesta, jotka vaativat leikkausta. 

Terveysalan ammattilaiset ovat varoittaneet haasteen hirvittävistä seurauksista ja lääkäri Nathan Richards painottaa, että se voi johtaa kuolemaan. 

- Se on yhditettävissä useisiin vakaviin ja jopa kuolettaviin vammoihin, joihin lukeutuvat mustelmat, verenpurkaumat, kallon vammat, niskan venähdykset, niskan murtumat, aivotärähdys ja sen pitkäaikaiset komplikaatiot, verenvuoto aivojen sisä- ja ulkopuolella, tajunnan menettämistä, halvaus ja kuolema, hän kuvaili.

Hän painottaa, että vanhempien tulee opettaa lapsilleen, että kyseisenlaiset haasteet ovat todella vaarallisia. 

Lue myös: Kummallinen somehaaste leviää - ihmiset levittävät suuria määriä hopeasampoota hiuksiinsa

Lue myös: Painajaismainen kauhuleffa aiheutti vaarallisen somehaasteen - Netflix anelee ihmisiä lopettamaan

Lue myös: Somessa villitsee tuolihaaste, jonka väitetään onnistuvan vain naisilta - oletko jo kokeillut?

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat