Kuva: Shutterstock

Viraali TikTok-video teinistä tekemässä aborttia järkyttää somessa: "Mikä ihmisissä on vikana?"

03.03.2020 18:45 - Milena Raappana

Videolla teinitytöt hieman naureskellen menevät tekemään aborttia.

Nuorten suosiossa oleva sosiaalisen median alusta TikTok tunnetaan toisinaan kyseenalaisista sisällöistään ja toiminnastaan. 

Dazed-julkaisu esimerkiksi uutisoi brasilialaisnuoresta, joka kuvasi livenä itsemurhansa kyseiselle somealustalle. Video ehti olla useita tunteja nähtävillä ennen kuin se poistettiin. Tapauksessa TikTok ei myöskään ensisijaisesti ilmoittanut poliisille asiasta, vaan hoiti kriisiviestintäänsä ja tämän jälkeen kertoi asiasta viranomaisille. 

Nyt somealustalta on noussut esiin uusi kritiikkiä kerännyt video, jolla nuori tyttö tekee abortin. Videon julkaisi @cpcake2-käyttäjä, jonka ystävä Ashley oli tehnyt positiivisen raskaustestin. Hän näyttää pyöristynyttä vatsaansa, minkä jälkeen he suuntaavat tekemään aborttia. 

Videolla kuvataan myös surullista pariskuntaa, joiden kohdalle on kirjoitettu teksti: "on olemassa kaksi aborttifiilistä" ja tämän jälkeen kuvataan Ashleyta tanssimassa innoissaan. Lopussa hän makaa operointipöydällä ja oletettavasti hänelle tehdään tarvittavat toimenpiteet. 

Videon tekijä on tehnyt tilistään yksityisen kohun seurauksena, mutta klippi on levinnyt muun muassa Twitteriin, jossa se on saanut osakseen negatiivista keskustelua. Moni on ollut järkyttynyt, miten abortti on videon tytöille helppo ja kevyin mielin tehty asia, vaikkakin naiset saavatkin tehdä kehoillaan, mitä haluavat. 

"Nämä abortin juhlinta videot TikTokissa ovat jotain aivan uutta. Jos haluat abortoida lapsesi ja tappaa jälkikasvusi, en ole täällä pysäyttämässä sinua, mutta miksi nämä tytöt juhlistavat abortteja samalla tavalla kuin keräisivät Pokémonissa kokemuspisteitä?"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tämä on todella kuvottavaa. Kannustan naisia tekemään kehoillaan, mitä he ikinä haluavat, mutta nauraminen abortin tekemiselle ja siitä TikTok-videon tekeminen pilkkaamismieslessä ei ole sitä."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Jotkut naiset ovat yrittäneet vuosia tulla raskaaksi ilman menestystä... ja sitten on näitä typeriä naisia, jotka vastuuttomasti tulevat raskaaksi ja postaavat videon abortistaan TikTokiin ihan kuin se olisi hauskaa tai jotain. Mikä ihmisissä on vikana????"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Hengenvaarallinen kallonmurskaaja-somehaaste leviää - vanhemmat jakavat kuvia lastensa vammoista

Lue myös: Somessa leviää vaarallinen "murohaaste", nettikansa tuomitsi ilmiön: 'Voi johtaa kuolemaan'

Lähde: Dazed

Kilpailut

Uusimmat