Kuva: Shutterstock

Koronavirus uhkaa viihdevuotta 2020 - listasimme tapahtumat, jotka on jo peruttu

10.03.2020 13:45 - Roy Kokkonen

Yhdysvaltalaisfestari Coachella aiotaan siirtää lokakuulle. Koronavirus on vaikuttanut jo lukuisiin konsertteihin, elokuviin ja tapahtumiin.

Juttu on julkaistu tiistaina 10.3. eikä ole enää ajantasainen. Pääset lukemaan Suomen hallituksen suosituksesta yleisötapahtumien perumiseksi tästä linkistä.

Lukuisia tapahtumia on peruttu tai siirretty koronaviruksen leviämisen takia. Toistaiseksi vuoden suurimpia urheilutapahtumia ei ole peruttu, mutta koronavirusepidemia uhkaa vaikuttaa muun muassa Tokion kesäolympialaisiin sekä jääkiekon MM- ja jalkapallon EM-kisoihin. 

Maailmalla koronavirus on johtanut jo kymmenien eri tapahtumien peruuttamiseen. Toistaiseksi Suomessa yleisötapahtumia ei vielä ole peruttu. Voice.fi:n toimitus kokosi listan merkittävimmistä viihdemaailman asioista, joihin koronavirus on vaikuttanut.

Tapahtumat ja festivaalit

Coachella: Yhdysvaltalaisfestivaali Coachellan järjestäjät suunnittelevat tapahtuman siirtämistä lokakuulle, Rolling Stone uutisoi. Coachella on yksi Yhdysvaltojen merkittävimmistä musiikkitapahtumista, joka olisi alun perin tarkoitus pitää kahtenä peräkkäisenä viikonloppuna huhtikuussa. Tapahtuman päätähdiksi on kiinnitetty Rage Against The Machine, Travis Scott ja Frank Ocean.

South by Southwest: Teksasissa vuosittain järjestettävät teknologia-, elokuva- ja musiikkimessut South by Southwest peruttiin viime viikon perjantaina. Lukuisat artistit olivat peruneet esiintymisensä jo ennen koko tapahtuman peruuttamista.

Pyhän Patrikin päivää vietetään Irlannissa 17. maaliskuuta suurin paraatein. Koronaviruksen takia lukuisat paraatit on kuitenkin peruttu tänä vuonna. 

Muun muassa Madonna on perunut keikkojaan koronaviruksen takia. (kuva: AOP)

Musiikki

Nightwish siirtää tulevat Kiinan-keikkansa lokakuulle. Yhtye kertoo asiasta Instagramissa julkaistussa tiedotteessa. Keikkojen uudet päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Pearl Jam siirtää Pohjois-Amerikan-kiertueensa tulevaan. Uusia päivämääriä ei ole ilmoitettu. Yhtye ei ole vielä tiedottanut Euroopan-keikkojensa kohtalosta.

Madonna perui tiistain ja keskiviikon keikkansa Pariisissa.

Kiss on perunut kaikki fanitapaamiset keikkojen yhteydessä. Rockyhtye keikkailee toistaiseksi normaalisti.

Mariah Carey on siirtänyt Havaijin-keikkansa marraskuulle.

Avril Lavigne on kertonut peruvansa keikkansa Sveitsissä, Japanissa, Taiwanissa, Hongkongissa ja Filippiineillä.

Green Day perui keikkansa Singaporessa, Thaimaassa, Filippiineillä, Taiwanissa, Hongkongissa, Etelä-Koreassa ja Japanissa.

Korona on vaikuttanut myös alkavaan Formula 1 -kauteen. (kuva: AOP)

Urheilu

Holmenkollennin maailmancup-hiihdot suljettiin yleisöltä Oslossa, Norjassa. Vaikka kuluneena viikonloppuna katsomoihin ei yleisöllä ollut asiaa, monet seurasivat kilpailuja kuitenkin latujen varrelta, kertoo Yle.

Formula 1: F1-kauden ensimmäinen kilpailu Australian GP aiotaan ajaa tänä viikonloppuna normaalisti yleisön kanssa. Bahrainin GP ajetaan ilman yleisöä 20.-22. maaliskuuta. Kiinan GP, joka oli tarkoitus ajaa huhtikuussa, on siirretty myöhemmäksi.  

Naisten jääkiekon MM-kilpailut oli tarkoitus pitää Kanadan Halifaxissa tänä vuonna, mutta kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätyi perumaan kisat koronavirusuhan takia. Yle uutisoi asiasta. 

Italiassa kaikki urheilutapahtumat on peruttu ainakin huhtikuun 3. päivään asti.

Yleisurheilun sisäratojen maailmanmestaruuskilpailut siirrettiin vuodelle 2021. Alun perin kilpailut oli tarkoitus pitää Kiinassa.

Elokuvat 

James Bond: Tulevan No Time To Die -elokuvan ensi-ilta siirrettiin huhtikuulta tämän vuoden marraskuulle.

Mission: Impossible 7: Uuden elokuvan tuotanto keskeytettiin Italiassa, kun koronavirusepidemia levisi laajalti maahan.

Kiinassa 70 000 elokuvateatteria on suljettu. Koronavirus on pysäyttänyt maan elokuvateollisuuden kokonaan. Elokuvateatterien sulkeminen uhkaa myös muualla maailmassa, ja kevään ensi-iltatuotot uhkaavat jäädä pieneksi ympäri maailman.

Lue myös: Ennustiko Simpsonit koronaviruksen? Videopätkä leviää netissä

Lue myös: Koronavirus uhkaa Mulan-elokuvan menestystä - epidemia ajanut Kiinan leffateollisuuden kriisiin

Lähteet: Independent, Business Insider, BBC, Yle, Rolling Stone, Reuters

Artikkelia muokattu klo 9:41. Tänä vuonna järjestetään jalkapallon EM-, ei MM-kilpailut.

Kilpailut

Uusimmat