Kuva: Shutterstock, Wilma

"Hyvät naurut heti aamuun" - Wilma-sovellus jekutti koululaisia ja sai monet lankeamaan pilaan

01.04.2020 12:53 - Milena Raappana

Visman toimitusjohtaja kertoo, että ideaa on hauduteltu jo vuosia, vaikka se sopiikin parin viikon takaiseen nuorten keksimään TikTok-haasteeseen hyvin.

Koulun ja kotien kommunikointiin tarkoitettu Wilma-sovellus teki aprillipilan koululaisille. 

Sovelluksen avautuessa ruudulle ilmestyy ilmoitus, jossa sovelluksen kerrotaan poistuneen ja kehotetaan sulkemaan sovellus ruudulla näkyvästä napista. Näkymän sulkeuduttua käyttäjä kohtaa itkunauruemojin, jonka alla lukee:

"Aprillia! ;) Läksyt pitää tehdä sittenkin."

(Juttu jatkuu kuvien jälkeen.)

(kuva: Kuvakaappaus Wilma-sovelluksesta)

(kuva: Kuvakaappaus Wilma-sovelluksesta)

Visman tekemä aprillipila on osuva ja ajankohtainen, sillä pari viikkoa sitten muun muassa Helsingin Sanomien Nyt-liite uutisoi TikTok-haasteesta, jossa nuoria kehotettiin arvostelemaan Wilma-sovellus yhdellä tähdellä. Tavoitteena oli saada sovellus poistettua sovelluskaupoista karanteenin aiheuttaman kotiopetuksen ajaksi.

Nyt-liitteen uutisessa Wilman omistaman Visma Enterprisen toimitusjohtaja Jukka Holm kertoi arvosteluiden lisääntyneen ja niiden olleen juurikin arvosteluasteikon huonoimmasta päästä. Hän kuitenkin huomautti, ettei sovellus automaattisesti poistu sovelluskaupoista huonojen arvosteluien myötä, vaikka tokikin niillä on vaikutusta. 

Holm kertoi Voice.fi:lle, että vaikkakin pila sopi hyvin TikTokissa levinneeseen haasteeseen, idea jekusta on kypsynyt jo vuosia. 

- Visma saatetaan nähdä jäykkänä ja formaalina ja joidenkin mielestä Wilma on "välttämätön paha": äärimmäisen tarpeellinen, jopa pakollinen - mutta tylsä. Wilmaa haluttiin tällä tempauksella vähän inhimillistää ja tuoda ihmisläheisyyttä tuotteelle, joka pääsääntöisesti nähdään virkamiesmäisenä, Holm selitti. 

Tämänvuotinen Wilmaan kohdistuva pilailu ei ole ainoaa laatuaan. Kolme vuotta sitten kepposen aiheeksi nousi etäkoulunkäytin, joka onkin osoittautunut Holmin mukaan nyt todemmaksi kuin tuolloin olisi uskonut. 

Aprillipila on kerännyt ilahtunutta ja nauruntäyteistä kommentointia sosiaalisessa mediassa, mikä oli myös Visman tavoitteena.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Ihmiset tuntuvat arvostavan pientä herätystä, hyvää huumoria ja tilannetajua juuri näinä aikoina. Monelle koululaiselle pila tuntui tuovan hymyn huulille heti aamulla. Olemme saaneet muutaman harmistuneenkin yhteydenoton, joka on toki ihan ymmärrettävää ja pahoittelemme, jos pila aiheutti ylimääräistä murhetta, Holma kuvaili. 

Lue myös: Ihmiset raivostuivat Justin Bieberin aprillipilasta - tähti pyysi nyt nöyrästi anteeksi

Lue myös: Aprillipila sai monet suomalaiset paniikkiin - "Puhelin on soinut"

Lähde: Nyt-liite

Uusimmat