Kuva: Shutterstock

Korona-aika toi mukanaan vääjäämättömän deitti-ilmiön - oletko jo kuullut "zumppaamisesta"?

15.04.2020 11:15 - Iiro Myllymäki

Tänä aikana ihmissuhteita luodaan ja päätetään videoyhteyden välityksellä.

Koronan torjuntatoimet ovat pakottaneet ihmiset ottamaan etäisyyttä toisistaan, mikä on luonnollisesti heijastunut myös deittailumaailmaan. Kun ihmisten suositellaan viettävän aikansa eristyksissä toisistaan, ei ole mahdollista käydä treffeillä kuten ennen vanhaan. Jos pelkkä deittisovelluksissa juttelu ei riitä, korona-ajan treffit voi järjestää videopuhelulla.

Tämä on tuonut mukanaan myös vääjäämättömän toisen puolen. Deittailuun kuuluu myös jätetyksi tuleminen, ja näinä aikoina näitäkään keskusteluja ei pysty käymään kasvotusten. Tästä on syntynyt uusi termi zumppaaminen, jolla tarkoitetaan deittikumppanin jättämistä videopuhelupalvelu Zoomin välityksellä. Sana muodostuukin sanoista Zoom ja dumppaaminen.

Termin on lanseerannut The Guardian. Ilmiölle lisää julkisuutta toi se, kun toimittaja Julia Moserin twiitti aiheesta lähti leviämään.

”Olenko ainoa, joka on dumpattu Zoomissa?” nainen kysyi Twitter-kansalta.

Jos upotus ei näy, näet sen myös täältä.

Kävi ilmi, että nainen ei suinkaan ollut ainoa. Ihmiset jakoivat kokemuksiaan myös muiden videopalvelujen kautta tapahtuneista suhteiden päättämisistä. Ihmiset ovat eronneet Zoomin lisäksi myös muun muassa FaceTimessa ja Skypessä.

Näinä aikoina deittikumppanin "ghostaaminen" on helpompaa kuin koskaan. Ghostaamisella tarkoitetaan yhtäkkistä katoamista ja viesteihin vastaamattomuutta. Zumppaaminen onkin paljon ghostaamista kypsempi tapa päättää deittailu. 

Lue myös: Tinder antaa koronan takia erikoisominaisuuden kaikille käyttöön

Lue myös: Uusi deittailuilmiö "whelming" hämmentää - epäkohtelias tapa latistaa treffien tunnelman

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat