Kuva: Fotolia

Tutkimus paljasti väärinkuulluimman kappaleen - oletko sinäkin laulanut nämä hitit aina väärin?

18.08.2020 09:15 - Roy Kokkonen

Moni kuulee etenkin englanninkielisten kappaleiden sanat väärin. Brittitutkimuksessa selvisi, että sama ongelma vaivaa myös useita englantia äidinkielenään puhuvia.

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet laulanut lempikappalettasi, mutta sitten on käynyt ilmi, että kappaleen sanat ovatkin oikeasti täysin erilaiset kuin mitä olet luullut?

Ei hätää, et ole yksin. 

Earex selvitti, että yhdeksän kymmenestä aikuisesta musiikin kuuntelijasta kuulee kappaleiden sanat usein väärin. 2000 haastateltavan joukosta kävi lisäksi ilmi, että eräiden kappaleiden kohdalla väärinymmärryksiä käy poikkeuksellisen paljon.

Tutkimuksen mukaan The Policen kappale So Lonely aiheuttaa eniten ongelmia kuuntelijoille. Brittikuuntelijat kuulevat kappaleen nimen usein väärin muodossa Sue Lawley, joka on Isossa-Britanniassa tunnettu radio- ja tv-toimittaja.

Toinen sekaannuksia usein aiheuttava kappale on Abban Dancing Queen. Kertosäkeessä kuultava "Feel the beat from tambourine" taipuu kuuntelijoiden päässä usein muotoon "Feel the beat of the tangerine". Sekaannus on varsin erikoinen, sillä tangeriini on mandariinin siemenetön lajike.

Adelen Chasing Pavements vääntyy muotoon Chasing Penguins ja Nirvanan Smells Like Teen Spiritin kohta "Here we are now, entertain us" muotoon "Here we are now, in containers".

Brittikuuntelijat kuulevat Madonnan Papa Don't Preachin puolestaan varsin erikoisesti muodossa "Poppadom Peach". 

Queenin We Will Rock You -kappaleessa lauletaan "Kicking your can all over the place". Monen korvissa sana can on vaihtunut hauskasti sanaksi cat.

Haastateltavilla on useita selityksiä väärinymmärryksiin.

Yli puolet kuuntelijoista on sitä mieltä, että lyriikoita ei usein lauleta tarpeeksi selkeästi. 40 prosenttia haastatelluista piti syynä kappaleiden liian nopeaa tempoa. Kahdeksasosa puolestaan syytti heikkenevää kuuloaan. 

Lue myös: Nappikuulokkeissa on hurja määrä bakteereita - tämän luettuasi et laita niitä korviisi puhdistamatta

Lue myös: Testaa, tiedätkö suomalaisten hittien esittäjät? Vastaa 10 kinkkiseen kysymykseen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat