Kuva: Shutterstock

Kuntosali mainosti orjuusteemaista treeniä - "Orjuus oli rankkaa ja niin on tämäkin"

07.10.2020 20:15 - Iiro Myllymäki

Brittisali poisti päivityksensä saatuaan paheksuvia kommentteja.

Isossa-Britanniassa toimiva kuntosaliketju PureGym on saanut kielteistä huomiota osakseen sen jälkeen, kun yksi ketjun kuntosaleista mainosti Facebook-sivuillaan orjuusteemaista treeniä. PureGymin Lutonin ja Dunstablen alueen salien Facebook-sivulla kerrottiin, että kuukauden treeninä on 12 Years of Slave -niminen treeni, jonka nimi perustuu 12 Years a Slave -nimiseen elokuvaan vuodelta 2013.

Sittemmin poistetussa päivityksessä kerrottiin, että kyseinen treeni on kuukauden treeninä sen kunniaksi, että nyt vietetään mustan historian kuukautta. Treenin oli suunnitellut tummaihoinen Matt Simpson.

”Orjuus oli rankkaa ja niin on tämäkin”, treeniä kuvailtiin päivityksessä.

Päivityksen mukaan treeniin sisältyi muun muassa maastavetoja, burpee-liikkeitä ja punnerruksia.

Monen mielestä orjuusteemainen kuntosalitreeni ei ole hyväksyttävä. Sosiaalisessa mediassa asiaa on kommentoitu epäuskoisena.

”Tämä on noloa. Poistakaa tämä päivitys, kouluttautukaa diversiteetin suhteen ja antakaa pitkä ja yksityiskohtainen anteeksipyyntö”, kuului yksi kommentti brittiläisen Metro-julkaisun mukaan.

”Ette kai todella vertaa kuntosalilla käyntiä orjakaupan kauhuihin?” kyseli toinen.

Päivitystä pyydettiin anteeksi

Kuntosali päätyi poistamaan orjuuspäivityksen sivuiltaan. Salin edustaja kommentoi Metrolle, että yhtiö pyytää anteeksi päivitystään.

- Tätä päivitystä ei voi hyväksyä. Yrityksemme ei hyväksynyt sitä tai kannustanut sen tekemiseen. Päivitys poistettiin heti, kun se tuli tietoomme, yhtiöstä tiedotetaan.

PureGym kertoo, että kutakin sen Facebook-sivusta päivitetään paikallisen tiimin voimin, ja yhtiö aikoo nyt selvittää, miten ja miksi kyseinen orjuuspäivitys tehtiin.

Lue myös: Juliaa pyydettiin poistumaan kuntosalilta liian paljastavan vaatetuksen vuoksi - ymmärrätkö?

Lue myös: Montako kertaa viikossa on käytävä salilla, jos haluaa näkyviä tuloksia? Personal trainer vastaa

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat