Kuva: Shutterstock

Montako kertaa viikossa on käytävä salilla, jos haluaa näkyviä tuloksia? Personal trainer vastaa

12.10.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Salitreeni on tunnetusti erittäin hyödyllinen liikuntamuoto, mutta kuinka paljon salilla pitää rehkiä, jotta tuloksia alkaa näkyviä?

Salitreeni pitää yleensä sisällään lihaksia kuormittavaa treeniä ja kyseinen liikuntamuoto onkin erittäin suosittu. Eikä ihme, kuntosaliharjoittelun tiedetään kasvattavan lihasvoimaa, nostavan mielialaa ja vahvistaa luustoa. Sen avulla on myös mahdollista muokata kehoa mieleisekseen.

Do It Right! -yrityksen perustaja, personal trainer Tanja Hinkkasen mukaan se montako kertaa salilla kannattaa viikottain käydä on hyvin yksilöllistä.

- Se riippuu myös aiemmasta kokemuksesta ja elämäntavoista ylipäätään. Lisäksi se mitä siellä salilla tekee vaikuttaa hyvin vahvasti siihen tuleeko tuloksia vai ei. Hyvä on myös miettiä, mitä tuloksia haetaan. Onko kyse voimasta, lihaskestävyydestä, jonkun tietyn ominaisuuden kehittämisestä vai ulkonäöstä? Kannattaakin miettiä mikä on tavoitteesi ja sen mukaan valita sopiva määrä salitreenejä, Hinkkanen opastaa.

Personal trainer kuitenkin vakuuttaa, että jos aikaisempaa salikokemusta ei juuri ole, niin kehitystä ja tuloksia tulee varmasti jo parilla salitreenillä viikossa, kunhan treenaajalla on hyvät saliohjelmat.

- Aktiivisen liikkujan ja tottuneen salikävijän kohdalla normisääntö on, että kaksi salitreeniä viikossa ylläpitää kuntoa, kun taas kolme tai useampi treeni viikossa kehittää ja saa täten enemmän tulosta aikaan. Peräänkuulutan tietenkin sitä järkevää tekemistä salilla, Hinkkanen painottaa.

Samalla ohjelmalla ja samoilla painoilla vuosi vuoden perään kehitystä ei juuri tapahdu. Jos siis haluaa tuloksia, täytyy kehoa haastaa muuttamalla ohjelmia ja painoja. Hinkkasen mukaan yleissuositus on, että saliohjelmaan kannattaa tehdä muutoksia 8-12 viikon välein. On myös hyvä samojen ohjelmienkin aikana haastaa kehoa esimerkiksi lisäilemällä painoja, jos vain mahdollista.

Hinkkanen haluaa kuitenkin muistuttaa, että treenaamista kannattaa aina suhteuttaa omaan arkeen ja jaksamiseen.

Lue myös: Yksi teholiike, jolla saa kovan treenin aikaan myös kotona - suomalainen personal trainer vinkkaa

Kilpailut

Uusimmat