Kuva: AOP

Gap-vaatemerkin viattomalta vaikuttanut hupparitwiitti suututti vaalituloksia odottavan kansan

05.11.2020 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Twiitissä peräänkuulutettiin kansakunnan yhtenäisyyttä, mutta Yhdysvaltojen presidentinvaalien keskellä viestiä ei otettu hyvällä vastaan.

Gap-vaatemerkki on joutunut kritiikin kohteeksi Yhdysvaltain presidentinvaalien yhteydessä julkaisemallaan twiitillä. Gapin twiitissä nähtiin huppari, joka on puoliksi sininen ja puoliksi punainen. Väreillä viitattiin vaaleissa vastakkain olevien demokraattien ja republikaanien tunnusväreihin. Myöhemmin on kerrottu, että tosiasiassa twiitissä näkynyttä hupparia ei ole myynnissä.

”Tiedämme, että yhdessä voimme mennä eteenpäin”, twiitissä luki.

Viattomalta vaikuttanut kansakunnan yhtenäisyyttä toivova twiitti herätti kuitenkin paljon kritiikkiä, ja Gap päätyi poistamaan twiitin kokonaan. Jännittävien presidentinvaalien keskellä twiitti näyttäytyi monelle yrityksenä silotella Yhdysvaltojen merkittäviä jakolinjoja ja poliittisia erimielisyyksiä.

”Tämä twiitti vähättelee sitä tuskaa, pelkoa ja petetyksi tulemisen tunnetta, mitä moni meistä kokee”, kuuluu yksi kriittinen Twitter-kommentti.

”Ei voi vaatia yhtenäisyyttä ihmisten kanssa, jotka haluavat tuhota sinut”, kommentoi toinen.

Kohusta uutisoinut Time-lehti kirjoittaa, että twiitin nostattama kritiikkiaalto kertoo siitä, että aiemmin tylsältä vaikuttaneet yhtenäisyyttä korostavat viestit aiheuttavatkin nyt vain entistä enemmän kahtiajakautuneisuutta. Gap on kommentoinut tiedotteessaan, että ajankohta twiitin julkaisulle oli väärä.

- Alusta asti olemme olleet brändi, joka pienentää kuilua ihmisten, kulttuurien ja sukupolvien välillä. Sosiaalisen median päivityksen tarkoitus oli näyttää yhtenäisyyden voima. Nyt oli vain liian aikaista tälle viestille. Olemme toiveikkaita, että maamme tulee vielä yhteen, jotta voimme ajaa kaikille myönteisiä muutoksia, Gap kertoo tiedotteessaan.

Kommentoinnin tiimellyksessä monet ovat myös ilmaisseet, miten heidän on hankala tajuta, miksi twiitistä pahastuttiin niin laajalti. Poistetun twiitin pääset näkemään alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Suomalaisjulkkikset kommentoivat Yhdysvaltain presidentinvaaleja: "Kuolleista nousu oli käänne"

Lue myös: Hittiräppäriltä suoraa tekstiä Donald Trumpin tukijoista: Kuin väkivaltaisen parisuhteen uhrit

Lähde: Time

Suosittelemme

Uusimmat