Kuva: Shutterstock

Fuckingin kylää ei pian enää ole - itävaltalaiskylä kyllästyi naljailuun ja muuttaa nimensä

28.11.2020 09:15 - Roy Kokkonen

Fuckingin kylä Itävallassa kyllästyi loputtomiin vitseihin ja päätti muuttaa nimensä Fuggingiksi.

Itävallan Fuckingia ei ole enää kauaa. Kylän asukkaat ovat kyllästyneet nimen aiheuttamaan kyseenalaiseen huomioon ja päättivät, että kylän nimi vaihdetaan Fuggingiksi vuodenvaihteessa, kertoo muun muassa The Guardian.

Kyseessä on pieni kylä Salzburgin luoteispuolella, joka on tullut tunnetuksi nimestään. Vaikka nimi on saksaksi viaton, englanniksi "fucking" on alatyylinen sana, jolla tarkoitetaan seksiä. 

Erityisesti kylään johtavat tienviitat ovat saaneet paljon huomiota turisteilta. Matkailijat ottavat joskus jopa roiseja kuvia kylttien luona. Lisäksi kyltit ovat joutuneet ilkivallan ja jopa varkauksien kohteeksi.

- Voin vahvistaa, että kylän nimi muutetaan. En oikeastaan halua sanoa enempää - olemme saaneet tarpeeksi mediahuomiota, kertoo Tarsdorfin alueen pormestari Andrea Holzner.

Myös paikalliset asukkaat ovat saaneet tarpeekseen vierailijoista ja heidän huonoista vitseistään. Saksan kielellä kyläläisiin viitataan nimityksellä Fuckinger, joka sekin on aiheuttanut hilpeyttä englantia puhuvien keskuudessa.

Kylän historia ulottuu keskiajalle asti. Ensimmäiset viralliset asukkaat muuttivat kylään vuonna 1070. Paikallisessa kartassa vuodelta 1825 kylän nimen kirjoitusasu oli Fuking.

Lue myös: Nainen "söi" pakaroillaan makkaroita - Talent-ohjelman esitys jätti katsojat kuvotuksen valtaan

Lähde: The Guardian, DW

Kilpailut

Uusimmat