Kuva: AOP

MTV: THL:n Mika Salminen kertoo, mitä tekisi nyt toisin koronatoimissa: "Mentiin suoraviivaisesti"

05.12.2020 14:30 - Henna Koste

THL:n johtaja Mika Salminen huomauttaa MTV:n haastattelussa, että valmista reseptiä vastaavaan tilanteeseen ei ollut olemassa.

Koronapandemian puhjetessa THL:n johtaja Mika Salminen tuli tutuksi monelle suomalaiselle. Salminen kertoo MTV:n haastattelussa poikkeuksellista vuodesta. Hän kertoo itse rauhoittuvansa pyöräillessään töihin podcasteja kuunnellen. Hän myöntää, että keväällä tapahtumat tuntuivat vyöryvän päälle ja toteaa, että sama tunne oli monella muullakin kautta hallinnon. Valmista reseptiä tilanteeseen ei ole ollut, ja Salminen sanookin, että monesti on pitänyt pohtia toimitaanko nyt oikein. 

Mitä hän tekisi nyt toisin?

- Silloin kiireessä keväällä oli pakko saada stoppi siihen kehitykseen, joka näytti aika vakavalta. Silloin tietysti aika suoraviivaisesti mentiin. Monet ikäihmiset tulkitsivat suosituksia käskyinä, liian tiukasti. Kuulimme jälkikäteen, että moni oli oikeastaan linnoittautunut sisätiloihin. Me ei vieläkään tiedetä, oliko se ihan ehdottoman välttämätöntä sulkea koulut keväällä. Ei sitä tulla todennäköisesti tietämään pitkään aikaan, jos koskaan, Salminen sanoo ja jatkaa, että päätökset perustuivat riskiarvioihin. 

Salminen toteaa, että Suomessa on globaalitasolla selviydytty hyvin, mutta millaisia ajatuksia hänellä on tulevaisuudesta? Katso koko haastattelu alta.

Lue myös: THL:n mukaan koronatilanne on huonontunut koko maassa - katso ikäryhmät, joissa tartuntoja eniten

Lue myös: Reino Nordin on huolestunut koronatoimista - "Henkinen kärsimys siirtyy fyysisiin numeroihin" 

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat