Kuva: Kuvakaappaus/Instagram

Maailman vahvin poika on kuollut vain 21-vuotiaana - pääsi aikanaan Guinnessin ennätystenkirjaan

31.12.2020 17:15 - Roy Kokkonen

Vuosituhannen alussa julkisuuteen maailman painavimpana poikana noussut Dzhambulat Khatokhov on kuollut.

Maailman vahvimpana poikana vuosituhannen alussa tunnettu venäläinen Dzhambulat Khatokhov on kuollut 21-vuotiaana, kertoo muun muassa Daily Mail.

Khatokhov tunnettiin ison kokonsa ja vahvuutensa takia. Hänet valittiin Guinnessin ennätysten kirjaan vuonna 2003 maailman painavimpana poikana. 

Jo pikkulapsena hänen voimansa vastasivat aikuisen miehen tasoa. Kaksivuotispäivänään hän painoi lähes 35 kiloa ja kuusivuotiaana hän painoi jo yli 90 kiloa. Kun Kahtokhov täytti yhdeksän, hän painoi jo 136 kiloa.

Pojan poikkeuksellinen koko ja voimat herättivät myös epäilystä julkisuudessa. Monet epäilivät, että pojalle syötettiin kasvuhormoneja, mutta lääkärit totesivat, että hänen kasvunsa oli luonnollista, joskin erittäin epätavallista.

– Hän vain kasvaa, pituus- ja leveyssuunnassa. Mitä minä sille mahdan? Tällainen hän on, tällaiseksi jumala hänet loi, hänen äitinsä Nelya kommentoi aikanaan.

Khatokhov kiersi ympäri maailmaa ja vieraili eri ohjelmissa. Jo nuorena hän aloitti sumopainin ja teki huikeita voimailusuorituksia.

Khatokhovin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hänen tiedetään kärsineen munuaisongelmista.

Lue myös: Onko tässä maailman vahvin tyttö? Seitsemänvuotias Rory nostaa 80-kiloisia painoja

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat