Kuva: AOP

Poliisi toivoo malttia vappujuhlintaan: "Noudatetaan ohjeita yhdessä"

29.04.2021 14:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Poliisi kehottaa viettämään vappua pienissä porukoissa.

Poliisi kehottaa tiedotteessan vapun juhlijoita noudattamaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja viettämään vappua maltillisesti pienissä porukoissa. Poliisin suositus on, että taajamien keskustoihin ei tule kokoontua. 

- Vuosi sitten vappu sujui hienosti, kun kaikki kantoivat vastuunsa ohjeista ja rajoituksista. Tätä samanlaista vastuuta ja malttia odotamme myös tänä vuonna, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Hans Vuoti.

Vuoti kehottaa vanhempia myös kertaamaan vapun vieton pelisääntöjä nuorille. 

-  Nuoria on syytä muistuttaa erityisesti näistä kokoontumisrajoituksista ja turvallisesta korona-ajan mukaisesta vapun vietosta sekä päihteiden käytön vaaroista, Vuoti toteaa. Poliisi puuttuu vappuna häiritsevään päihteiden käyttöön ja valvoo tältä osin erityisesti nuoria. 

Vaikka tartuntamäärät ovat laskusuunnassa, ei pandemiaa ole vielä voitettu. Siksi voimassa olevia rajoituksia on tärkeää noudattaa. 

- Noudatetaan yhdessä voimassa olevia ohjeita ja rajoitteita, juhlitaan maltilla ja pidetään huolta itsestä sekä kavereista, Vuoti toteaa ja jatkaa: - Näin toimimalla varmistetaan kaikille parempi kesä.

Lue myös: Kuinka vappua vietetään Helsingissä tänä vuonna? Manta lakitettiin etuajassa jo tänään

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat