Kuva: Shutterstock

Luulitko, että afrikkalaisilla miehillä on suurin penis ja aasialaisilla pienin? Luulit väärin

13.05.2021 21:15 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Vastaväitteitä rasisteille -kirjassa syvennytään ihmisrotuihin liitettyihin stereotypioihin.

Geenitutkija ja toimittaja Adam Rutherford pureutuu kirjassaan Vastaväitteitä rasisteille (Bazar) ihmisten monimuotoisuuteen ja tukeutuu tutkimustuloksiin. Ihmisrotuja määrittelevät stereotypiat ja myytit ovat voimissaan. Rutherford nostaa nämä teoksessaan esiin yksi kerrallaan. Yksi oletus liittyy peniksen kokooon.

"Laajalti uskotun olettamuksen mukaan afrikkalaista alkuperää olevilla on suurempi penis kuin muiden populaatioiden miehillä ja itäaasialaista alkuperää olevilla miehillä pienin", kirjassa todetaan. 

Tuoreimmassa ja suurimmassa, vuonna 2014 tehdyssä, yli 15 000 miestä kattaneessa meta-analyysissä ei löydetty osoitusta siitä, että peniksen pituus tai ympärysmitta korreloisi minkään rotuluokan, populaation tai etnisyyden kanssa. 

"Etenkin afrikkalaista alkuperää oleviin kohdistuva rasismi liittyy osittain kehoon - fyysisiin ominaisuuksiin, voimaan ja seksuaalisuuteen - ja on teemana kauhuelokuvassa Get Out (2017)."

Rutherford toteaa kirjassaan useaan otteeseen, että ihmisrotuihin liitettyihin stereotypioihin ja piilorasistisiin näkemyksiin sortuvat usein myös hyvää tarkoittavat ihmiset.

(kuva: Bazar)

Lue myös: Näyttelijä Kristen Bell ei enää anna ääntään tummaihoiselle animaatiohahmolle: "Nyt on aika"

Kilpailut

Uusimmat