Kuva: Shutterstock

Tyttöjen koulukuvat muokattiin tökerösti "siveellisemmiksi" Floridassa - kuvat puhuttavat netissä

24.05.2021 20:15 - Iiro Myllymäki

Floridalaisen high schoolin vuosikirjaan tehtiin muokkauksia esimerkiksi tyttöjen kaula-aukkoihin.

Yhdysvalloissa Floridassa sijaitseva Bartram Trail High School -koulu on ajautunut huomion kohteeksi editoituaan koulun oppilaiden kuvia vuosikirjaa varten. Tiedotusvälineet kertovat, että yhteensä 80 tytön koulukuvia oli digitaalisesti muokattu ”siveellisemmiksi”.

News4Jax-julkaisun toimittaja Ben Ryan on jakanut Twitterissä yhden esimerkkikuvan, jossa nähdään yhden oppilaan vuosikirjakuva ennen muokkausta ja muokkauksen jälkeen. Kyseisessä kuvassa tytön kaula-aukkoa on muokattu vähemmän paljastavaksi. Ryanin mukaan kyseinen tyttö on 14-vuotias. Kyseinen oppilas kertoo olevansa hyvin hämmentynyt kuvanmuokkauksesta.

Jos Twitter-upotus ei näy, klikkaa tästä.

Alueen koulutoiminnasta vastaava taho kommentoi News4Jaxille, että Bartram Trail High Schoolilla on ollut aiemmin tapana poistaa vuosikirjasta kuvat, joissa oppilaat eivät ole noudattaneet koulun pukeutumissääntöjä. Tänä vuonna koulu päätti ottaa käyttöön digitaaliset kuvanmuokkaukset, jotta kaikkien kuvat saadaan vuosikirjaan.

St. Augustine Record -julkaisun mukaan kyseisessä high schoolissa tyttöjen tulee noudattaa tarkkoja pukeutumissääntöjä. Säännöissä sanotaan muun muassa, että tyttöjen käyttämien yläosien tulee peittää olkapäät eivätkä ne saa muutenkaan olla ”paljastavia” ja ”häiritseviä”. Myös hameiden pituudesta mainitaan säännöissä, eikä ”liiallista meikkiä” myöskään sallita. Pojille ulkonäkösääntöjä on vähemmän, mutta myös poikien kohdalla sanotaan, että paljastava pukeutuminen ei ole sallittua.

Oppilaiden vanhemmat ja oppilaat itse ovat valittaneet kuvien muokkauksesta koululle. Tämä on johtanut siihen, että vuosikirjan ostaneet saavat halutessaan rahansa takaisin, jos he palauttavat vuosikirjan. Vuosikirja on maksanut noin 82 euroa.

- Mielestäni tämä antaa viestin, että meidän tyttöjemme tulisi hävetä kasvavia kehojaan. Mielestäni se on kammottava viesti lähettää näille nuorille tytöille, jotka käyvät läpi muutoksia, eräs vanhemmista sanoo.

Lue myös: Oppilas kertoi opettajan juovan luokkahuoneessa "margaritoja" - vanhemman viesti kerää kritiikkiä

Lue myös: Susannaa kiusattiin koko peruskoulun ajan - ainoastaan yksi ihminen puuttui väkivaltaan

Lähteet: Insider, St. Augustine Record

Kilpailut

Uusimmat