Kuva: AOP

Batmanin apuri Robin tuli kaapista - biseksuaalisuudesta kerrottiin tuoreessa sarjakuvassa

12.08.2021 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Robinin seksuaalisuudesta on spekuloitu jo pitkään.

Batmanin legendaarinen apurihahmo Robin on tullut ulos kaapista biseksuaalina, kertoo muun muassa Metro-julkaisu. Tim Drake -nimellä kulkeva Robin paljastaa biseksuaalisuutensa uudessa Batman: Urban Legends #6 -sarjakuvassa.

Sarjakuvassa nähdään, miten Tim Drake -hahmo hyväksyy miespuolisen kiinnostuksen kohteensa ja ystävänsä Bernardin treffipyynnön. Tim Drake on seikkaillut Robinina vuodesta 1989 lähtien DC Comicsin sarjakuvissa. Itse Robin-hahmo on luotu yli 80 vuotta sitten.

Kyseisen sarjakuvan kirjoittanut Meghan Fitzmartin kertoo Polygonille, että tarinassa on kyse identiteetistä ja itsensä löytämisestä. Hän itse ehdotti ideaa Tim Draken biseksuaalisuudesta ja sai hyväksytyksen ylemmältä taholta.

- Istuin asuntoni lattialla kaksi minuuttia hyvin onnellisena sulatellessani tietoa, Fitzmartin kertoo.

Kyseessä on ensimmäinen lisäys Batmanin lähipiirin HLBTQ+-henkilöihin 15 vuoteen. Viimeksi Kate Kanen Batwoman tuli kaapista ulos vuonna 2006.

Robin-hahmon seksuaalisuudesta on ollut vihjailuja ja epäilyjä jo vuosikymmenien ajan, mutta vasta nyt asiaan on tullut DC Comicsin kanonisoima vahvistus.

Lue myös: Batmanin oli tarkoitus antaa suuseksiä Catwomanille tv-sarjassa - tuotantoyhtiö kielsi jyrkästi

Lue myös: Zack Snyder otti kantaa Batmanin "suuseksikohuun" - julkaisi roisin kuvan sosiaalisessa mediassa

Lähteet: Metro, Polygon, The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat