Kuva: Shutterstock

Foreca: Syysmyrsky lähestyy Suomea kovaa vauhtia - katso, missä sää koettelee eniten

05.10.2022 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Hatusta on syytä pitää kiinni, sillä nyt tuulee.

Norjasta Suomea kohti etenee paraikaa syysmyrsky, joka alkaa voimistua jo tänään, keskiviikon aikana. Forecan mukaan tuuli voi voimistua Suomessakin jopa myrskyn määritelmän täyttäviin lukemiin.

- Laaja sadealue alkaa levitä lännestä Suomeen myöhään keskiviikkona, jolloin se saavuttaa Suomen päällä jo olevan edellisen sadealueen ja yhdistyy siihen, kertoo tapahtumien kulusta Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Voimmakkaimmillaan myräkkä on torstaina aamuyöllä. Forecan mukaan se osuu rankimpina Perämeren rannikolle, mutta maan etelä- ja keskiosissakin tuuli pysyy voimakkaana peräti lauantaihin asti. 

- Torstain vastaisena yönä etelänpuoleinen tuuli voimistuu niin, että myrskypuuskia on odotettavissa aamuyöllä maan pohjoisosassa paikoin sisämaassakin. Kovimmat tuulet osuvat Perämeren rannikolle. On mahdollista, että keskituuli voimistuu myrskyksi asti Perämerellä tai Merenkurkussa. Tuuli on voimakkaimmillaan torstaina aamuyöllä ja varhain torstaina aamulla, maa-alueilla vielä torstaina päivälläkin, Rinne jatkaa.

Lapissa sään muutos saadaan tuntea jo reippaanakin lumimääränä, vaikka muualla maassa sateet tulevat suurella todennäköisyydellä vetenä.

 - Kilpisjärvellä lunta voi kertyä jopa 20 senttimetriä. Muualla sateet tulevat vetenä, Rinne tiivistää.

Lue myös: Sadepäivän pelastajat - listasimme kuusi ihanaa sadetakkia

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat