Kuva: AOP

Yle: Pekka Haavisto lähtee presidenttiehdokkaaksi

08.06.2023 12:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Haavisto asettuu ehdolle valitsijayhdistyksen kautta.

Pekka Haaviston järjestämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin tänään, että hän on lähdössä presidenttiehdokkaaksi.

Muun muassa Yle esitti tiedotustilaisuuden suorana. Haavisto asettuu ehdolle valitsijayhdistyksen kautta, sillä kyseessä on henkilövaali ja Haavisto toivoo tavoittavansa ihmiset puoluerajoista riippumatta. Tiedotustilaisuudessaan hän kertoi myös, että toivoisi yhdistävänsä ihmisiä ja "tuovansa suomalaiset saman pöydän ääreen".

Haavisto ei siis lähde edustamansa puolueen vihreiden edustajana. Vihreiltä on kuitenkin tullut jo tukea Haaviston päätökselle. Muun muassa Maria Ohisalo ilmaisi Twitterissä, että Suomi tarvitsisi Haavistosta ihmisiä yhdistävän presidentin. 

Valitsijayhdistyksen kautta osallistuakseen Haavisto tarvitsee 20 000 allekirjoitettua kannatuskorttia, joiden keräys alkaa tänään. 

Haavisto on ollut ehdolla presidentiksi ja tullut toiseksi kahdesti aiemmin, kun nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on voittanut.  Useissa gallupeissa kuten esimerkiksi Helsingien Sanomien toukokuisessa selvityksessä Haavisto oli suomalaisten suosikki seuraavaksi presidentiksi. Tällä hetkellä hän toimii nykyisen toimintaministeriön ulkoministerinä.

Presidentivaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on 28. tammikuuta 2024. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on 11. helmiikuta 2024. 

Lue myös: Meppi Alviina Alametsä toivoo, ettei nuorten tarvitsisi pelätä tulevaisuutta: "Kriisit eivät ole ikuisia"

Lue myös: Helsinki Pride ei tee yhteistyötä kokoomuksen ja keskustan kanssa - päätöksestä syntyi kohu

Lue myös: Tarja Halonen on tämän vuoden Helsinki Priden suojelija: "Maailmaa on onnistuttu muuttamaan"

Lähteet: Yle Uutiset, Yle Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat