Kuva: Shutterstock

Ruokavirasto varoittaa "maailman tulisimmasta" sipsistä: "Sisältää vaarallisen paljon kapsaisiinia"

22.12.2023 14:37 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ruokaviraston mukaan tuotetta ei tule saattaa markkinoille Suomessa.

Uutisoimme tällä viikolla siitä, kuinka SuomiRäp-radion juontajakaksikko Ville Tanskanen ja Sini Sabotage ottivat testiin "maailman tulisimmaksi" sipsiksi julistetun tuotteen. Kyseessä on siis yksittäispakattu maissilastu, joka on maustettu yhdellä maailman tulisimmista chileistä, Carolina Reaperillä ja myös toisella hyvin tulisella Trinidad Moruga Scorpion -chilillä. 

Somessa moni on ottanut osaa haasteeseen, jossa on siis tarkoitus maistaa kyseistä chilisipsiä. Tuotetta suositellaan vain kokeneille chilin syöjille, sillä sen aihettamat reaktiot saattavat olla hyvinkin voimakkaita. 

(kuva: Ruokavirasto)

Ruokavirasto varoittaa nyt kuluttajia nauttimasta tuotetta, sillä sen on havaittu sisältävän vaarallisen korkeita pitoisuuksia kapsaisiinia. Kapsaisiini on chilipaprikoiden sisältämä polttavaa tunnetta aiheuttava yhdiste, joka voi suurina pitoisuuksina aiheuttaa ihon ja limakalvojen ärsytystä.

Kyseisen tuotteen korkean kapsaisiini- pitoisuuden vuoksi se on poistettu markkinoilta useissa EU-jäsenmaissa terveydelle haitallisena. Suomessa tuotetta on ollut myynnissä yksittäisissä kivijalka- tai verkkokaupoissa. 

Koska kyseinen tuote sisältää vaarallisen korkeita pitoisuuksia kapsaisiinia, Ruokavirasto katsoo sen olevan terveydelle haitallinen. Ruokavirasto katsoo, ettei tuote täytä elintarvikkeita koskevaa turvallisuusvaatimusta ja sen vuoksi tuotetta ei tule saattaa markkinoille Suomessa. Samoin jo markkinoille saatetut tuotteet on poistettava markkinoilta.

Kuluttajien onkin syytä jättää nauttimatta nämä ja vastaavat tuotteet niiden haitallisuuden vuoksi. 

Lue myös: Maailman tulisimman chilin syöminen aiheuttaa todellista tuskaa - katso tragikoominen video 

Lähde: Ruokavirasto

Kilpailut

Uusimmat