Kuva: SHUTTERSTOCK

Helsingin kaupunki korottaa erityisesti lasten ja nuorten parissa työskentelevien palkkoja

29.02.2024 08:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Palkkakehitysohjelma on Helsingin kaupungin oma ohjelma, jolla korotetaan henkilöstön palkkoja työ- ja virkaehtosopimusten mukaisten korotusten lisäksi.

Helsingin kaupungin palkkakehitysohjelma korottaa vuosittain Helsingin kaupungin työntekijöiden palkkoja. Palkkakehitysohjelma on osa vuosittaista talousarviopriosessia. 

Palkkakehitysohjelman tavoitteena on lisätä kaupungin houkuttelevuutta työnantajana ja systemaattisesti parantaa palkkatasoa erityisesti niissä ammattiryhmissä, joissa kaupungilla on haasteita osaavan henkilöstön saamisessa.

Helsingin kaupunki tiedottaa tänä vuonna kunta-Helsingin palkkakehitysohjelmasta palkankorotuksia saavat varhaiskasvatuksen opettajat, varhaiskasvatuksen S2-opettajat (suomi toisena kielenä), varhaiskasvatuksen sosionomit, varhaiskasvatuksen erityisopettajat ja kiertävät varhaiskasvatuksen erityisopettajat, minkä seurauksena lähes 3  000 työntekijän palkka nousee 164 euroa.

Lisäksi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan noin 300 nuoriso-ohjaajaa saa keskimäärin 75 euron palkankorotuksen.

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palkkakehitysohjelma kohdistuu sosiaalityöntekijöille ja johtaville sosiaalityöntekijöille, lastenvalvojille, psykologeille, johtaville ja vastaaville psykologeille sekä neuropsykologeille. 

Myös kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla työskentelevät oppilas- ja opiskelijahuollon psykologit ja johtavat psykologit saavat palkankorotuksen. Näissä ammattiryhmissä korotuksen suuruus on 200 euroa työntekijää kohden. Lisäksi puheterapeutit saavat 300 euron korotuksen.

Helsingin palkkakehitysohjelman toteutukseen on varattu tänä vuonna 7 miljoonaa euroa ja sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palkkakehitysohjelman toteutukseen 4,5 miljoonaa euroa.

– Olen ylpeä ja iloinen omasta palkkakehitysohjelmastamme, joka mahdollistaa meille kaupunkina eri henkilöstöryhmiemme palkkojen korottamisen. Palkkakehitysohjelmamme myötä on korotettu vuosittain tuhansien Helsingin kaupungin työntekijöiden palkkaa jo vuodesta 2019 lähtien, sanoo pormestari Juhana Vartiainen Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Lue myös: Suosittu vaatelainaamo sulkee kaikki toimipisteensä: "Aika näyttää"

Lue myös: Haluatko vaikuttaa siihen, miltä Kelan äitiyspakkaus näyttää vuonna 2025? Äänestys on nyt auki

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat