Kuva: Shutterstock

Helsingin perinteinen vappujuhla vaihtaa paikkaa - juhlitaan vielä ilman Havis Amanda -patsasta

15.03.2024 18:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Mantaa ei päästä tänä vuonna lakittamaan Kauppatorilla, koska patsas on korjattavana.

115-vuotiaan Havis Amanda -patsaan lakitus on monille helsinkiläisille rakas vappuperinne. Kauppatorin laidalla sijaitseva patsas on kuitenkin nyt kunnostettavana osana suihkulähteen ja sen ympäristön peruskorjausta. Tänä vuonna ei siis Mantaa päästä Helsingissä lakittamaan. 

Myös vappuaaton lakitustapahtuman paikka vaihtuu tälle vuodelle, tiedottaa Helsingin kaupunki. Poikkeuksellisesti tänä keväänä juhlat järjestetään Kansalaistorilla. 

Tapahtuman järjestämisvuorossa on Taideyliopiston ylioppilaskunta. Opiskelijat rakentavat Kansalaistorille lakitettavan kohteen, joka paljastuu vappuaattona. Lakitusshow’ssa ammennetaan elementtejä Havis Amandan yli satavuotisesta historiasta. Esiintyjät ovat Taideyliopiston opiskelijoita niin performanssitaiteen, musiikin kuin kuvataiteen saralta. 

– Tapahtumamme päähenkilö, alkuperäinen Havis Amandan patsas, tulee olemaan omalla tavallaan vahvasti läsnä lakitustapahtumassa, kertoo taideopiskelijoista koostuvaa Manta Crewta koordinoiva tuottaja Suvi Vendelin tiedotteessa. 

Helsingin kaupunki ilmoittaa Havis Amanda -patsaan palaavan paikalleen elokuussa. Samalla valmistuu myös aukion peruskorjaus. 

Lue myös: Janne rakastaa vappua ja tuhlaa siihen satoja euroja: "Bileet, joihin kaikki pääsee mukaan"

Lue myös: Kaupan simat tiukassa makutestissä, voittaja vakuutti koko raadin - "Nyt puhutaan asiaa!"

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat