Kuva: AOP

Postin nimissä aidolta näyttäviä huijauksia - moni tekee heti vaistomaisesti virheen

18.03.2024 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Huijauksia on voinut levitä niin viestitse kuin sosiaalisessa mediassakin.

Posti varoittaa sivuillaan, että sen nimissä on lähetetty huijausviestejä, jotka saattavat näyttää hämmentävänkin aidoilta.

Sivuillaan Posti kertoo, että huijausviestejä on ollut liikkellä useita erilaisia, mutta niissä yritetään järjestelmällisesti kalastella esimerkiksi tietoja tai saada siirtymään linkin kautta jonnekin. Tyypillisiä huijausyrityksiä ovat esimerkiksi ilmoitus saapuneesta lähetyksestä, voitetusta palkinnosta tai muistutus maksamattomista maksuista. Näiden huijausten kautta pyydetään kirjautumaan kalastelusivulle, ja äkkiä henkilötiedot sekä pankkitunnukset päätyvät vääriin käsiin.

Viestin aitoutta ei takaa sekään, että se voi sisältää Postin tuttuja logoja ja näyttää hyvinkin aidolta. Posti ei kuitenkaan koskaan pyydä viestitse luovuttamaan henkilötietoja tai syöttämään pankkitunnuksia.

Noudata erityistä valppautta

Monella on jo tiedossa, että mitään viestitse saapuneita linkkejä ei pidä mennä avaamaan, mutta Posti kehottaa ihmisiä välttämään epäilyttävältä vaikuttavan viestin avaamista ylipäätään. Posti neuvookin poistamaan epäilyttävän viestin edes avaamatta sitä.

Nykyisin Posti kehottaa olemaan valppaana myös sosiaalisessa mediassa, sillä sielläkin toimii toisinaan valetilejä, jotka esiintyvät Postin nimissä.

Lue myös: Poliisi varoittaa uudesta rahahuijauksesta: "Lähestyvät esimerkiksi kauppojen edustoilla"

Lue myös: Saitko haasteen oikeuteen sähköpostitse? Merkit, joista tunnistat sen huijaukseksi

Lähde: Posti

Kilpailut

Uusimmat