Kuva: Shutterstock

Poliisi varoittaa uudesta rahahuijauksesta: "Lähestyvät esimerkiksi kauppojen edustoilla"

07.03.2024 18:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Huijauksia on tapahtunut muun muassa Vantaalla, Porvoossa ja Hyvinkäällä.

Poliisi varoittaa rahanvaihtohuijauksista, joita on viime kuukausien aikana tapahtunut muun muassa Vantaalla, Porvoossa ja Hyvinkäällä.

Poliisin mukaan huijauksissa käytetään samaa tekotapaa. Huijari lähestyy ihmisiä ja pyytää heiltä rahasiirtoa erinäisiin syihin vedoten. 

- Tekotapa näissä kaikissa huijauksissa on sama. Epäillyt huijarit lähestyvät kansalaisia esimerkiksi jollain pysäköintipaikoilla, kauppojen edustoilla tai juna-asemilla ja kertovat että heidän pankkikorttinsa on lukittu ja he tarvitsevat käteistä rahaa johonkin syyhyn vedoten. Kohdehenkilöille ehdotetaan, että heidän tililleen siirretään rahaa, jotka henkilö sitten nostaa automaatista, kertoo rikoskomisario Timo Luoto Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosten esikäsittely-yksiköstä.

Poliisin mukaan huijarit ovat näyttäneet ihmisille myös kuvia tekaistuista kuiteista, joiden mukaan maksu olisi siirtynyt huijatuksi joutuneen ihmisen tilille. 

- Rahanvaihtohuijauksia on tapahtunut eri puolilla poliisilaitoksemme aluetta muun muassa Vantaalla, Porvoossa ja Hyvinkäällä. Huijatut summat vaihtelevat 40 euron ja 200 euron välillä. Tapauksia tutkitaan poliisissa nimikkeillä lievä petos tai petos, sanoo Luoto.

Lue myös: Turkulaiskoteihin jaettu uhkalappuja toisen henkilön nimissä - poliisi kommentoi

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat