Kuva: Shutterstock

HS: Lakon vaikutukset voivat iskeä myös Alkoon - osa juomista on jo loppunut

25.03.2024 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Pääsiäisenä alkoholinmyynti vilkastuu tyypillisesti entisestään.

Lakon vaikutukset osuvat suoraan tai välillisesti monille eri yhteiskunnan alueille. Nyt Helsingin Sanomissa omista haasteistaan lakon keskellä kertoo myös Alko.

Alkon toimitusketjun johtaja Timo Battilana kertoo Helsingin Sanomille, että tuotepuutteita tullaan lakon aikana varmasti näkemään. Tiettyjen tuotteiden kohdalla juomat ovat loppuneet jo. Battilana ei kuitenkaan usko, että hyllyt missään vaiheessa täysin tyhjenisivät.

"Voin sikäli rauhoitella, että isossa kuvassa kun ajatellaan koko valikoimaa, tilanne näyttää hyvältä."

Alkon myynti todennäköisesti vain kiihtynee tällä viikolla, sillä lähestyvä pääsiäinen tyypillisesti nostattaa erityisesti viinin menekkiä. Tuotepuutoksia tulee siis lähes varmasti vielä lisääkin.

"Saatavuus pääsiäisen viineissä ja muissa juomaryhmissä on hyvällä mallilla, mutta on esimerkiksi ihan mahdollista tai jopa oletettavaa, että yksittäisiä tuotepuutoksia tulee. Nyt tällaisessa pitkittyvässä lakkotilanteessa on ihan selvää, että niitä tulee sinne koko ajan lisää", Battilana jatkaa Helsingin Sanomille.

Alkoholijuomien puutokset eivät johdu lakon aiheuttamasta polttoainepulasta, vaan ahtaajien lakosta, jonka myötä osa tuotteista jää jumiin satamiin. Vaikka lakon onkin määrä päättyä tämän viikon sunnuntaihin, kestää varastoilta vielä jonkin aikaa palautua täysin normaaliin. Valikoima voi olla täysin normaali vasta joidenkin viikkojen kuluttua lakon päättymisestä.

”Lakon päättyessä sen jälkipyykki jatkuu vielä. Kestää aikansa ennen kuin satamat ovat normaaliryhmissä ja saatavuus palautuu normaaliksi. Siinä voi mennä joitakin viikkoja lakon päättymisen jälkeen, että tilanne täysin normalisoituu", Battilana sanoo.

Lue myös: HSL tiedottaa, miten käy alkuviikon bussien keskellä lakon tuomaa polttoainepulaa

Lue myös: Nykyisiä lakkoja pidennetään entisestään: "Hallituspuolueet ovat myyneet lopullisesti sielunsa"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat