Kuva: Annika Sorjonen (2024) Korkeasaari Zoo Helsinki, Finland

Korkeasaareen saapui pörröisiä tulokkaita - edellinen asukas siirrettiin Ähtäriin

27.03.2024 20:15 - Aaro Heiskanen / aaro.heiskanen@bauermedia.fi

Korkeasaareen on siirretty kaksi nuorta lumileopardinaarasta. Vastaavasti aiempi lumileopardiuros siirrettiin Ähtäriin. Siirrot liittyvät tarhakannan ylläpitoon.

Korkeasaari kertoo tiedotteessaan, että eläintarhan uusimmat asukkaat ovat pian kaksivuotiaat lumileopardisiskokset. Tulokkaat on siirretty Sveitsistä Baselin eläintarhasta. 

Luonnossa nuorilla lumileopardeilla olisi ollut edessään oman reviirin etsintä. Eläintarhoissa tästä huolehtii kuitenkin lajikoordinaattori.

Lajikoordinaattori etsii myös lumileopardeille sopivat lisääntymiskumppanit. Tiedotteessa kerrotaankin tavoitteena olevan tarhakannan geneettisen monimuotisuuden säilyttäminen. Osa sukulinjoista on kuitenkin hyvin edustettuna, joten nuoriin lumileopardeihin ei tällä hetkellä kohdistu pentutoiveita.

Eläintenhoitaja Jonne Stenroth kertoo tiedotteessa, että lumileopardit viihtyvät parhaiten takatarhassa luolan katolla, josta ne voivat tarkkailla ympäristöä.

Siskokset viihtyvät hyvin keskenään, joten ne on majoitettu samaan tarhaan.

Korkeasaaren edellinen lumileopardi, kuusivuotias uros, muutti tammikuussa Ähtäriin. Lajikoordinaattorin toiveena on saada uros tekemään tuttavuutta Ähtärissä asuvan lumileopardinaaraan kanssa.

Lue myös: Syrjässä viihtyvästä Korkeasaaren Pedro-boasta tuli julkkis - "Pako oli kyllä virhearvio Pedrolta"

Lue myös: Korkeasaaren karhut havahtuivat hereille uniltaan - miksi karhut ylipäätään nukkuvat talviunta?

Lue myös: Korkeasaaren tiikerit pääsee nyt näkemään uudesta perspektiivistä - vaatii uudenlaista valppautta katsojilta

Lähde: Korkeasaari

Kilpailut

Uusimmat