Kuva: Shutterstock

Vuoden sademäärä yhdessä päivässä - suomalaisten suosima talvilomakohde tulvii pahasti

17.04.2024 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Myös lentoliikenne on seisahtunut tulvivan lentokentän vuoksi.

Poikkeukselliset tulvat riepottelevat Dubain kaupunkia. Suomalaistenkin suosimaan talvilomakohteeseen on satanut yhden vuorokauden sisällä sademäärä, joka sataa tyypillisesti koko vuoden aikana.

Asiasta uutisoivat useat kansainväliset uutismediat kuten CNN, jonka mukaan kadut ovat alkaneet tiistain ja keskiviikon aikana tulvia rankkasateiden myötä. 

Myös Dubain lentokenttä on veden vallassa, ja liikennöinti jouduttiin väliaikaisesti keskeyttämään. Kenttä on yksi maailman vilkkaimmista. Kentältä liikennöivät paikalliset yhtiöt Emirates ja FlyDubai ovat ilmoittaneet useista viivästyksistä sekä peruuntumisista. 

Dubaissa satoi 12 tunnin sisällä tiistaina jopa 100 milliä vettä, joka vastaa koko vuoden sademäärää. Vastaavat rankkasateet tulevat todennäköisesti yleistymään ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen myötä.

Samainen myrskyalue riehuu koko Lähi-Idän alueella ja on aiheuttanut pahoja tuhoja myös esimerkiksi Omanissa. Myrskyn odotetaan väistyvän viikon edetessä, mutta joitain sateita voi yhä keskiviikon aikana olla luvassa. 

Lue myös: Venetsian kaupunki ottaa käyttöön pääsymaksun - syynä turistimassat

Lue myös: Tiesitkö, ettet välttämättä pääse lennolle, vaikka olisit ostanut lipun? Harva tietää "overbookingista"

Lue myös: Tunnistatko maailman nähtävyydet vain yhdestä kuvasta? Testaa tietosi

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat