Kuva: AOP/Kimmo Brandt

Tämän vuoden Finlandia-palkintojen valitsijat julkistettiin

18.04.2024 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tänä vuonna valintalautakunnat ovat laajemmat kuin aiemmin.

Tämän vuoden Finlandia-palkintojen valitsijat on julkistettu. 

Valitsijajoukko on tänäkin vuonna nimekäs, tietokirjallisuuden Finlandiasta päättää vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto, lasten- ja nuorten kirjallisuuden Finlandian saajasta päättää puolestaan toimittaja Maria Veitola ja kaunokirjallisuuden Finlandiasta juuri Jussi-palkittu näyttelijä Alma Pöysti.

Finlandia-palkinto jaetaan tänä vuonna jo 41. kerran. Kunkin palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Valintalautakunnat laajenevat

Ennen kuin palkintoa jakavan Kirjasäätiön kutsuma valitsija päättää lopullisesta voittajasta, valitsee muutaman ihmisen muodostama valintalautakunta ehdokkaat kaikkien kustantamoiden lähettämien kirjojen joukosta. 

Tänä vuonna myös valintalautakuntia on laajennettu aiemmasta, ja nyt ne koostuvat kaikki kuudesta henkilöstä. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon valintalautakunnassa ovat toimituspäällikkö Vappu Kaarenoja, vt. myymäläpäällikkö Christel Björkman, pohjoismainen ohjelmajohtaja Sini Harkki, Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu, pääekonomisti Tuuli Koivu sekä päätoimittaja Adile Sevimli.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon valintalautakunnan jäsenistössä ovat myymäläpäällikkö Aino Torttila, visuaalisen journalismin tuottaja Tatu Blomqvist, kuvataiteilija Karoliina Hellberg, kuvittaja ja lastenkirjailija Kristiina Louhi, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Elsi Santala sekä sarjakuvapiirtäjä ja tietokirjailija Riina Tanskanen.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon valintalautakunnassa puolestaan istuvat emeritus ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula, toimittaja Annika Hällsten, eläköitynyt myymäläpäällikkö Anne Ikonen, suomen kielen ja kirjallisuuden lehtori Monja Kataja, laulaja ja lauluntekijä Lydia Lehtola sekä käsikirjoittaja ja teatterintekijä Akse Pettersson.

Lue myös: Finlandia-palkinnot on jaettu - historia näytti puhuttelevan valitsijoita

Lue myös: Eikö talvilomalla ole matkaa tiedossa? 5 parasta kirjavinkkiä, jotka kuljettavat mukanaan kaukomaille

Lähde: Kirjasäätiö

Kilpailut

Uusimmat