Kuva: Shutterstock

Rahahuolet saavat yhä useamman luopumaan lemmikistään

06.05.2024 13:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Korona-aikoihin otetut lemmikit ja heikko taloudellinen tilanne näkyvät eläinten hoidon laiminlyöntinä ja hylkäämisenä.

Yhä useampi joutuu luopumaan lemmikistään taloudellisten vaikeuksien takia, kertoo Suomen Eläinsuojeluyhdistys SEY.  Sen jäsenyhdistysten hoitoon tuli vuonna 2023 aikaisempia vuosia enemmän koiria viranomaispäätöksellä. Viime vuonna luku oli 161 koiraa, kun vuonna 2022 määrä oli 101, joten muutos on SEYn mukaan merkittävä.

Lisäksi jäsenyhdistykset ja vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat kertovat ottaneensa vastaan huomattavasti aiempaa enemmän vapaaehtoisesti luovutettuja eläimiä. Näissä tapauksissa omistaja pyytää apua SEYn vapaaehtoisilta, kun hän huomaa, ettei pysty enää itse huolehtimaan lemmikistään.

- Korona-aikana otettiin paljon erityisesti koiria ihmisten arkea piristämään. Olimme jo tuolloin huolissamme siitä, otetaanko eläimiä liian matalalla kynnyksellä. Nyt inflaation myötä ihmisillä on aiempaa vähemmän rahaa käytössään, ja yhä useampi kotitalous on taloudellisessa ahdingossa, sanoo SEYn viestintäpäällikkö Maria Eiskop tiedotteessa.

Eiskopin mukaan korona-ajan ja inflaation yhdistelmä näkyy nyt siinä, että koiria jätetään aikaisempaa enemmän ilman asianmukaista hoitoa ja lemmikeistä luovutaan useammin. 

Lue myös: Populaatiopentu Ramses pelastettiin kissakriisin keskeltä - kohtalo olisi voinut olla hyvinkin karu

Lue myös: Tiedätkö, miten turvaat lemmikkisi punkeilta? Katso vinkit punkin poistoon ja niiltä suojautumiseen

Lue myös: Koirien kiinnipitoaika alkaa - muistathan nämä tärkeät faktat ja päivämäärät?

Lähde: Suomen Eläintensuojeluyhdistys

Kilpailut

Uusimmat