Kuva: Shutterstock

Helsingin yliopisto keskeyttää yhteistyön israelilaisyliopistojen kanssa

21.05.2024 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Helsingin yliopisto on huolissaan siviiliuhrien määrästä Gazassa.

Helsingin yliopisto päätyi arvioimaan uudelleen yhteistyötään israelislaisyliopistojen kanssa. Aiemmat vaihto-opiskelumahdollisuudet eivät olet enää yliopistojen välillä mahdollisia Gazan tilanteesta johtuen. Vaihtomahdollisuudet on jäädytetty toistaiseksi. 

Tiedotteessa perustellaan, että Helsingin yliopisto sekä sen rehtori ovat järkyttyneitä Israelin ja Hamasin välisen aseellisen konfliktin runsaasta siviiliuhrien määrästä, eikä yhteistyö siten voi jatkua entisellään. Yliopistoa on painostettu yhteistyön katkaisemiseen myös mielenosoittajien toimesta.

Yliopiston opiskelijoita ei ole lähetetty Tel Avivin ja Jerusalemin yliopistoihin konfliktin alusta lähtien. Nyt Helsingin yliopisto kuitenkin jäädyttää koko yliopistotasoisen vaihtotoiminnan israelilaisten kumppaniensa kanssa ilmaistakseen kantansa ja huolensa konfliktista. 

Helsingin yliopiston tiedotteessa kuitenkin todetaan, että yliopisto ei halua rajoittaa akateemista vapautta, mikäli tutkijat edelleen haluavat tehdä yhteistyötä israelilaisten tutkijoiden kanssa. 

Lue myös: Poikittaisliikennettä helpotetaan Helsingissä viimein - HSL vastaa asiakkaiden toiveeseen

Lue myös: Massiiviset katutyöt sotkevat julkisen liikenteen reitit kesällä Helsingissä

Lue myös: Merkittävä kevyen liikenteen "oikoreitti" avataan viimein Helsingissä

Lähde: Helsingin yliopisto

Kilpailut

Uusimmat