Kuva: Shutterstock

Massiiviset katutyöt sotkevat julkisen liikenteen reitit kesällä Helsingissä

09.04.2024 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Poikkeusreitit jatkuvat aina syksyyn saakka.

Ensi kesänä monet tutut reitit Helsingissä mutkistuvat, kun suurin osa raitiovaunuista lähtee poikkeusreiteille. Oman mutkansa matkaan tuo sekin, ettei metro liikennöi Rautatieaseman pysäkin läpi lainkaan tulevana kesänä.

HSL tiedottaa, että katutöiden vuoksi myös monet raitiovaunut ohjataan uusille reiteille, tai niitä korvataan bussilinjoilla. Näin käy esimerkiksi raitiovaunulle 8, jonka korvaa 3. kesäkuuta alkaen koko linjan pituudelta bussi 8X. Korvaavassa bussissa toimitaan kuten raitiovaunussa, sisään saa mennä myös keskiovista, eikä lippua tarvitse näyttää kuljettajalle. 

Koska Mannerheimintien peruskorjaukset etenevät kesällä Ooopperan ja Helsinginkadun risteykseen, kiertävät raitiolinjat 2, 4 ja 10 Oopperan pysäkin Ruusulankadun pysäkin kautta. Myös linja 1 lähtee kokonaan poikkeusreitille ja jättää Töölön ajamatta siirtyen kulkemaan Rautatieaseman, Hakaniemen ja Kallion kautta. 

Puuttuvaa metroa puolestaan paikkaa Kalliosta Ensi Linjalta Jätkäsaareen kulkeva uusi raitiolinja 9B. Raitiovaunuliikennettä keskustan alueella pyritään HSL:n mukaan tehostamaan, jotta metron puuttuminen hankaloittaisi liikkumista mahdollisimman vähän.

Poikkeusreitit ovat voimassa syksyyn saakka, jolloin raitiovaunut palaavat kulkemaan Mannerheimintien poikki Runeberginkadun ja Arkadiankadun välille, mutta vuorostaan lakkaavat kulkemasta Runeberginkadun ja Reijolankadun välisellä osalla. Syksyn tarkemmista poikkeusreiteistä tiedotetaan myöhemmin.

Lue myös: Junaliikenteen vuorovälit harvenevat Helsingin seudulla

Lue myös: Länsiväylä: HSL toteuttaa viimein vuosia toivotun uudistuksen

Lähde: HSL

Kilpailut

Uusimmat