Kuva: Shutterstock

Ensi viikolla jopa 30 asteen ylitys voi olla mahdollinen, ennustaa Foreca

24.05.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Helteet tuovat mukanaan myös ukkosia.

Kesä tulee nyt rytinällä, sillä ensi viikolla voivat Forecan mukaan ylittyä jopa 30 asteen hellelukemat. Ennusteeseen liittyy kuitenkin vielä tässä vaiheessa jonkin verran epävarmuutta. 

Ainakin etelässä helteinen sää näyttää kuitenkin ensi viikolla lähes varmalta. Sen sijaan pohjoisessa on mahdollista jäädä myös viileämmän ilmamassan alueelle. 

- Suomen koillispuolelle jäävä kylmempi ilma saattaa ajoittain ulottua maan pohjoisosaan viilentämään säätä, kertoo Forecan meteorologi Sara Salonen.

Ensi viikollakin voi kuitenkin lämmön ohella tulla myös sadekuuroja ja ukkosia, joten sää jatkuu myös epävakaisena. 

- Tuoreimman ennusteen mukaan lämmin ja epävakainen sää jatkuu myös ensi viikon puolella. Myös ukkoset ovat mahdollisia. Kuurosateiden sijaintiin liittyy epävarmuutta, mutta viikon mittaan niitä voi esiintyä siellä täällä. Etelässä helteinen sää näyttää jatkuvan, Salonen jatkaa. 

Ensi viikon säästä saatetaan saada esimakua jo tulevana viikonloppuna, sillä hellelukemat paukkunevat silloinkin, mutta tuovat mukanaan myös rankkojakin sadekuuroja ja jopa ukkosia. Sadekuurot voivat olla kuitenkin hyvinkin paikallisia ja sadekertymät vaihdella suurestikin.

- Sadekuuroissa paikallinen vaihtelu on hyvin suurta, paikallisesti kertymät voivat olla suuria. Lauantaina maan etelä- ja keskiosassa kuurosateet ovat hidasliikkeisiä, joten sadekuuron osuessa kohdalle vettä voi tulla vuorokaudessa paikoin 10–40 millimetriä, Salonen sanoo.

Lue myös: Miten paljon aurinkorasvaa pitäisi laittaa ja kuinka usein sitä tulisi lisätä?

Lue myös: Allergiaoireita? Siitepölytiedotteissa näkyy runsaan koivun lisäksi jo toinen allergian aiheuttaja

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat