Kuva: Voice.fi

Alkoholittomat siiderit testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Tässä maistuu kesä"

19.06.2024 18:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Voice.fi:n toimitus laittoi makutestiin viisi erilaista alkoholitonta siideriä.

Alkoholittomien juomien valikoima kasvaa kasvamistaan, ja tällä kertaa Voice.fi:n toimitus halusikin laittaa makutestiin alkoholittomat siiderit. 

Testasimme yhteensä viisi erilaista siideriä, joiden joukosta löysimme lopulta ehdottoman suosikkimme. Arvostelussa kiinnitimme huomiota muun muassa makuun, hapokkuuteen, kupliin, sekä ulkonäköön. 

Kopparberg Mixed Fruit Tropical siideri, 0,0%: 2/5

Tässä siiderissä korostui hedelmäinen maku. Ainesosaluettelosta löytyi omenan lisäksi maininta passionhedelmästä, mutta raati maistoi juomassa ennemminkin vahvan mangon maun.

Vaikka hedelmäisyys oli raatilaisten mieleen, jäi siiderin makumaailma kuitenkin loppujen lopuksi hieman esanssiseksi. Juoma oli myös aika makeaa, joten kokonaisen tölkin juominen olisi tuntunut monien testaajien mielestä haastavalta. Juoma muistutti kokonaisuudessaan myös enemmänkin limua kuin siideriä. Makeanhimoisille hedelmän ystäville tuote kuitenkin varmasti toimisi!

(kuva: Kopparberg)

Saimaa Apple Dry siideri 0,3%: 3/5

Tämän craft-siiderin voimakas haju sai raatilaiset ensin kavahtamaan. Tuoksussa korostui käynyt omena, mikä ei ollut kaikkien mieleen. Makukin jakoi mielipiteitä, mutta juoma sai kuin saikin lopulta hyvät pisteet.

Maussa korostui päräyttävä omena, mikäli oli osalle raatilaisista liikaa, mutta osa taas nautti maun syvyydestä. Tämä juoma ei maistunut mehulta tai omenalimpparilta, vaan lunasti paikkansa nimenomaan siiderinä. Juoman vahva maku sai sen myös erottumaan kaikkien testattavien juomien joukosta. Jos tämän juoman saisi sokkona kesäterassilla, ei välttämättä tietäisi, onko kyseessä alkoholillinen vai alkoholiton tuote. Räväkästä ulkoasusta plussaa!  

(kuva: Saimaa Brewing Company)

Somersby Wild Berries siideri 0,0%: 2/5

Tämä juoma maistu raadin mielestä vahvalta marjamehulta, eikä niinkään siideriltä. Raadista oli kuitenkin ilahduttavaa huomata, että juomasta löytyi nimensä mukaisesti marjaisaa potkua. Juomassa oli kivasti kuplia, mutta kokonaisuus jäi liian sokeriseksi. 

Tämä siideri oli testin makein, joten makean ystäville tuote sopii varmasti hyvin, mutta raikkautta kaipaaville ei niinkään. Tällä kertaa suurimmalle osasta juoman makeus oli liikaa. 

(kuva: Sinebrychoff)

Crowmoor White Crow Dry Apple siideri 0,0%: 3,5/5

Tämä siideri sijoittui testin hopeasijalle. Ihanalta omenalimulta tuoksuva juoma muistutti maultaan alkoholillista versiotaan ja sen tunnisti Crowmoorin tuotteeksi. Alkoholin uupumisen tunnisti kuitenkin lopulta etenkin jälkimaussa. 

Raati olisi kaivannut juomaan enemmän hapokkuutta ja syvyyttä, jotta kokonaisuus ei olisi jäänyt turhan laimeaksi, mutta muuten maku vakuutti raadin. Tämä kupliva ja omenainen siideri ei aiheuttanut sokeriövereitä, vaan suuhun jäi melko raikas maku. Tämä tuote sopisi hyvin kuumana kesäpäivänä nautittavaksi tai saunajuomaksi. 

(kuva: Sinebrychoff)

Happy Joe Red Love 0,0%: 4,5/5

Tämän kultasijalle yltäneen rosé omenasiiderin ensipuraisu tuntui heti ihanan pirskahtelevalta. Makumaailma tuntui olevan tasapainossa: sopivasti hapokkuutta, kuplia, makeutta ja raikkautta. Juoma ei sorru liikaan makeuteen, vaan sopii hienosti aikuiseen makuun. Maku ei myöskään ole mehumainen, vaan sen tunnistaa siideriksi. Tämän juoman raati nappaisi mieluiten saunajuomaksi tai virvokkeeksi kesäterassille. Kauniista pullosta ja juoman väristä myös plussaa. 

"Tässä maistuu kesä", yksi raatilaisista kehui. 

(kuva: Hartwall)

Lue myös: Alkoholittomat oluet testissä, kaksi olutta nousi ylivoimaiseen voittoon - "Erinomainen janojuoma"

Lue myös: Testissä 14 erilaista kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa - kaksi nappasi täydet pisteet, mutta yksi oli ylitse muiden

Lue myös: Testasimme 5 nudemeikkiin sopivaa huulipunaa ja löysimme suosikkimme - "Levittyy kuin unelma"

Kilpailut

Uusimmat