Delfiinien karmiva kuolema eläintarhassa – kuka syötti niille tappavia huumeita?

09.05.2012 11:45 - Eeva Rajala

Kaksi delfiiniä kuoli yliannostukseen eläintarhassa järjestetyissä teknobileissä. Shadow ja Chelmers -nimiset delfiinit kuolivat viime marraskuussa Connylandin eläintarhassa Sveitsissä.

Delfiinit kuolivat heroiinin lailla vaikuttavaan buprenorfiiniin. Huffington Postin mukaan juhliin osallistuneiden uskotaan syöttäneen ainetta delfiineille. Toinen delfiineistä löytyi kuolleena heti juhlien jälkeen, toinen kuoli viisi päivää myöhemmin.

Aluksi luultiin, että juhlissa kovaan soitettu musiikki aiheutti eläinten kuoleman. Kuolinsyytutkimuksissa selvisi kuitenkin karmiva totuus huumeista.

On syytä epäillä, että kuolleet delfiinit kärsivät suuresti ennen kuolemaansa. Eläintarhan hoitaja Nadja Gasserin mukaan kummankin delfiinit kuolemat olivat tuskallisia. Tapaus on myös vienyt hoitajan yöunet.

Tapauksesta herää kuitenkin muutamia suuria kysymyksiä: Miksi tällainen tilaisuus järjestettiin eläintarhassa, ja miten joku pääsee antamaan delfiineille tappavaa huumetta?

Eläintarha on puolustautunut kertomalla, että bileet järjestettiin eläintarhan alueella sijaitsevassa äänieristetyssä linnassa. Linnaa on vuokrattu discokäyttöön viikottain viimeisen kymmenen vuoden ajan, eikä ongelmia ole ollut. Eläintarha on myös väläyttänyt mahdollisuutta, että delffiinien kuoleman takana olisivat todellisuudessa olleet eläintensuojelijat, jotka olisivat lavastaneet eläintarhan syylliseksi.

Lähteet: NME, Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat